Financial Times'tan dikkat çeken İmamoğlu analizi Masasında Nutuk ve Kuran yan yana

Financial Times'tan dikkat çeken İmamoğlu analizi Masasında Nutuk ve Kuran yan yana

İngiliz Financial Times gazetesi, ikinci kez İBB Başkanı seçilen İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük rakibi olduğu vurgulayarak "Masasında hem Nutuk hem de Kuran var" dedi. Gazeteye konuşan İmamoğlu, "Türkiye'nin yüzyıllarca laik ve demokratik olmasını istiyorum" dedi.

Gazetenin Türkiye muhabiri Adam Samson, 31 Mart'tan zaferle çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, "Türkiye'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün bir resminin altında oturan İmamoğlu, tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra ona başarı dileyen bir duayı dinlerken sessizce kendisi de dua etti" analizinde bulundu.

Samson, "Çelişen görüntü, İmamoğlu'nun karizmatik kampanyacı ve daha inançlı bir adam görüntüsünü birleştirme yeteneğinin altını çiziyor. Bu sayede Atatürk'ün laik ideolojisi üzerine kurulan Cumhuriyet Halk Partisi'nin ötesinde oy alabiliyor" yazdı.

MASASINDA HEM NUTUK VAR HEM KURAN

Financial Times haberinde, "İmamoğlu'nun masasında hem Nutuk, hem de Kuran var" ifadelerine yer verildi.

yt.jpeg

"TÜRKİYE'NİN YÜZYILLARCA LAİK VE DEMOKRATİK OLMASINI İSTİYORUM"

FT gazetesine yaptığı değerlendirmede İmamoğlu, "Gerçekten Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzyıllarca laik düzenle, demokratik düzenle ve bu çeşitliliğiyle var olmasını istiyorum" dedi. İmamoğlu, "Burada ailemle dua ettim, kendi başarım için dua ettim" dedi.

Samson, "52 yaşındaki İmamoğlu önce 2019'da Türkiye'nin en büyük şehrinin kontrolünü eline aldı, şimdi de güçlü liderin en büyük rakibi ve potansiyel cumhurbaşkanı adayı olarak konumunu sağlamlaştırdı" yazdı.

31 Mart'ta İstanbul'da yapılan seçimin önemine vurgu yapan İmamoğlu, "Bu asla sadece bir İstanbul seçimi değildi. Cumhurbaşkanı'nın kendini bir muhatap ilan ettiği bir seçime dönüştü" dedi.

DİLEK İMAMOĞLU DETAYI

Haberde İmamoğlu'nun sosyal demokrat ideolojisinin üniversitede geliştirdiği, eşi Dilek İmamoğlu'nun ise onu bu görüşe daha da yakınlaştırdığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN