Fırtınada köprüden geçmeye çalışan moto-kuryelere metrobüs siper oldu

Marmara ve Ege'nin bir kısmını etkisi altına alan lodos fırtınası nedeniyle meteorolojinin turuncu ve sarı kod uyarısı yapmasına rağmen dışarıda çalışmak zorunda olan moto-kuryeler İstanbul Boğazı'ndan savrulma tehlikesine rağmen geçmeye çalıştılar.

İstanbul ve birçok ilde fırtınanın etkili olmasıyla birlikte turuncu ve sarı kod uyarısı yapılmasına rağmen dışarıda yapılan işler durdurulmadı. Zonguldak'ta Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin inşaat duvarının çökmesi sonucu 20 yaşındaki Serkan Duran yaşamını yitirirken İstanbul'da bir moto-kuryenin üzerine çatı düştü.

Öte yandan Boğaz'daki köprülerden geçerek sipariş yetiştirmeye çalışan kuryeler ise savrulma tehlikesi yaşadı. Köprünün direklerine sığınan kuryelerden bazıları ise tehlikeye rağmen geçmeye çalıştı.

Kuryelere yine dışarıda çalışan öğrenci servisleri ve otobüs şoförleri destek oldu. İki metrobüsün bir grup moto-kuryeye siper olarak köprüden geçmesine yardım ettiği vatandaşlar tarafından görüntülendi. Kırmızı ışıkta duran bir kuryenin üzerine ise çatı düştü.

Yaşanan bu duruma sosyal medyadan tepki gelirken bazı işletmeler fırtına nedeniyle siparişleri durdurduğunu duyurdu. Öte yandan özellikle geniş dağıtım ağı olan sipariş şirketlerinin sipariş alımını durdurmaması sosyal medyada tepki çekti. Kuryeler yaşadıkları zorlukları sosyal medyadan gün boyu paylaştı.

'İŞTEN KAÇINMA HAKKINIZI KULLANIN'

Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS) ise moto kuryelere çağrıda bulunarak işten kaçınma hakkını hatırlattı. TEHİS'ten yapılan duyuruda, "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Md 13'e göre; ciddi ve yakın tehlike ile karşı karşıya kalan işçiler çalışmaktan kaçınabilir.

İşyerini veya tehlikeli bölgeyi terk ederek güvenli bir yere gidebilirsiniz. Bu hareketlerinizden dolayı haklarınız kısıtlanamaz" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN