Fiyatlar düştü diye altın alanlar dikkat! Bu haftadan sonra geliyor: İslam Memiş açıkladı

Fiyatlar düştü diye altın alanlar dikkat! Bu haftadan sonra geliyor: İslam Memiş açıkladı

Altın yatırımcıları dikkat! Fiyatlar düşünce altına yönelenler mutlaka okuyun! Bu haftadan sonra geliyor! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bizzat açıkladı! İşte ayrıntılar...

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırım beklentileri, ABD dolarının değer kazanmasına neden olarak, kur sepeti karşısında 10 ayın zirvelerine çıkmasına yol açtı. Bu etkiyle ons altın, 7 ayın en düşük seviyesine geriledi ve 1842,84 dolar seviyesini test etti. Bu seviyeler en son 10 Mart tarihinde gözlemlenmişti. Şu an itibariyle ons altın, 1857 dolar seviyesinde işlem görüyor.

DOLAR/TL KURU 27,72 TL, GRAM ALTIN 1626 TL

dolar-tl.webp

Yurt içinde ise dolar/TL kuru 27,72 TL seviyesine yükselerek rekor kırdı. Gram altın ise ons altındaki düşüşe rağmen doların yükselmesinden destek alarak sınırlı bir geri çekilme yaşadı ve 1626 TL seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Tastylive yöneticisi Ilya Spivak, ABD'den gelen ekonomik verilerin giderek zayıfladığını ve ABD Merkez Bankası'nın sıkılaştırma politikalarının daha fazla etkisini gösterdiğini belirtti. Bu nedenle, verilerin bu hafta da zayıf görünmesi durumunda altının daha da düşebileceğini söyledi.

YASTIK ALTINDAKİ ALTINLAR İÇİN YENİ DÜZENLEME GÜNDEMDE

ceyrek-altin22.webp

Ayrıca, Türkiye'de yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması için yeni bir hamle planlandığı da gündemde. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasına değinerek, “Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması için şunları mutlaka göz önünde bulundurulması gerekiyor: Yastık altı fiziki altını genelde ev, araç alacaklar ya da düğün yapacaklar biriktiriyor. Eğer bu vatandaşlarımızın birikimleri ilk kez ev veya araç alacaklara kredi kolaylığı sağlanırsa isabetli olur. ‘Fiziki altın veya dövizini getirenlere öncelikli kredi’ gibi." dedi.

"YASTIK ALTINDA TONLARCA FİZİKİ GÜMÜŞ VAR"

6308b44e4e3fe10e1488d483.webp​​​​​​​

Yastık altında tonlarca fiziki gümüş olduğunu belirten Memiş, "Sürekli yastık altındaki altınlar konuşuluyor ancak gümüş nedense hiç konuşulmuyor. Daha önce görev almış bakanlara bu konuyu birçok kez izah ettim ancak bir gelişme olmadı. Halbuki yastık altında fiziki tonlarca gümüş var. Bunlarında sisteme dahil edilmesi gerekli” şeklinde açıklamalarda bulundu.

YARIM GRAM ALTININ ÜRETİM YASAĞI TEDİRGİN EDİYOR

Geçtiğimiz ay yürürlüğe giren altın kotası ve yarım gram altınların üretilmesi yasağına ilişkin olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu konuya dair önemli görüşlerini paylaştı. İslam Memiş, kota ve ek mali yükümlülüklerin uygulanmasının olumlu adımlar olduğunu belirtirken, yarım gram altın üretimini yasaklama kararının yanlış olduğunu vurguladı.

Yarım gram altın üretimini yasaklamanın, insanlarda endişe yarattığını ve gelecekte daha büyük gramajlara yönelik yasaklar getirilebileceği düşüncesini alevlendirdiğini ifade eden İslam Memiş, bu tür bir uygulamanın halkı tedirgin ettiğini söyledi. Ayrıca, yarım gram altın üretimini yasaklamanın, yatırımcıların altına olan güvenini sarsabileceğine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN