Fiyatları gören gözlerine inanamadı! Togg'un deposu öyle bir fiyata dolacak ki...

Fiyatları gören gözlerine inanamadı! Togg'un deposu öyle bir fiyata dolacak ki...

Türkiye'nin yerli ve milli ilk elektrikli otomobili TOGG için ön sipariş kuraları kısa bir süre önce çekildi. TOGG almaya hak sahibi olan vatandaşlar ise araştırmaya koyuldu. Gemlik fabrikası resmi açılış töreni ile birlikte banttan inen ilk otomobil 2023 yılının ilk çeyreğinde yollarda olması bekleniyor. TOGG için sabırsızlanan tüketiciler ise kilometre başına ne kadar yaktığı merak ediliyor. Yakıt tasarrufunun yanı sıra km hızı ve daha birçok özellik merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

TOGG MERAK EDİLEN SORULAR CEVAPLANDI!

Son zamanlarda sık sık gündemde yer alan TOGG gelişmeleri her geçen gün güncelleniyor. Ülkemizin yerli ve milli ilk otomobili olan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) geçtiğimiz günlerde banttan inerek milyonların dikkatini çekmeyi başarmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yer aldığı törende tanıtım yapılırken test sürüşleri de uygulandı. Seri üretime başlayan TOGG için hız, fiyat, beygir gücü ve yakıt performansı gibi daha birçok konuda araştırmalar başladı.

Diğer bir tarafında ise TOGG için en çok merak edilen konulardan birisi km başına ne kadar masrafı olduğu öne sürüldü. İnternet mecrasında araştırma konusu olan "TOGG km başına ne kadar, kaç kuruş yakıyor?” ve “TOGG Ankara-İstanbul arası ne kadar sürüyor?” gibi sorular yer aldı.

2560-3000.jpg

TOGG KİLOMETRE BAŞINA NE KADAR YAKACAK?

TOGG aracının en çok merak edilen özelliklerine dair yapılan araştırmaların devam etmesiyle birlikte açıklamalar da gelmeye başladı. TOGG elektrikli otomobil olmasından ötürü akaryakıt ile çalışan otomobillere göre daha az yakması bekleniyor. TOGG'un km başı maaliyeti akaryakıt ile çalışan otomobillere göre yüzde 75 oranında daha az.

Finans 7 tarafından yapılan habere göre kilovat başına yüksek kademede 2,6 lira yakacağı belirtildi. 500 kb menzili olan TOGG'un 90 kWh'lık bataryası evden şarj edilmesi halinde 235 TL'yi bulacak.

Aracınızı iş yerinize park etmeniz halinde ise fiyatın 4,35 TL'yi bularak toplam maaliyeti 400 TL'ye ulaşacağı tahmin ediliyor. Fakat benzinli araç 500 kilometrede 920 TL yakıt tüketirken, dizel araçlar ise 500 kilometrede 745 TL yakıt tüketiyor. Kısaca bahsedilmesi gerekirse akaryakıtlı araçlardan daha tasarruflu olacağı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN