Gazzeli hastalar Türkiye'de

Gazzeli hastalar Türkiye'de

Sağlık Bakanı Koca, İsrail'in saldırılarında yaralanan Gazzeli 26 kanser hastasının 13 refakatçisi ile birlikte Türkiye'ye getirileceğini açıklamıştı. Hastaları taşıyan uçak Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı. Hastaların tedavilerinin Bilkent Şehir Hastanesi'nde yapılacağını belirten Koca, prematüre bebeklerin Türkiye'ye getirilip getirilmeyeceğine ilişkin soruya "Bununla ilgili her türlü talebi karşılayabileceğimizi ifade ettik, görüşmelerimiz devam ediyor." yanıtını verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Refah Sınır Kapısı'ndan geçirilen 26 Gazzeli hasta ile 13 refakatçisinin bugün Türkiye'ye getirileceğini açıklamıştı. İsrail'in ablukası altındaki Gazze'den çıkarılan hastalar ve refakatçilerini taşıyan iki uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı. Hastaları havalimanında Bakan Koca ve sağlık ekipleri karşıladı.

8134657.jpg

PREMATÜRE BEBEKLER TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK Mİ?

Açıklamasında prematüre bebeklerin Türkiye'ye getirilip getirilmeyeceğine de değinen Bakan Koca, "Prematüre bebekleri, solunum sıkıntısı olan bebekleri getirmek istediğimizi, bununla ilgili her türlü talebi karşılayabileceğimizi ifade ettik, görüşmelerimiz devam ediyor." dedi.

"İLK DEFA TÜRKİYE'DEN BİR GEMİ MISIR'A GELMİŞ OLDU"

Bakan Koca, El Ariş Havalimanı’nda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bizim arzumuz, 26 hastanın Türkiye’ye götürülmesi. Bununla ilgili görüşmeler olumlu geçti. Refah sınır kapısından hastalar geçti ve işlemleri yapılıyor. Bugüne kadar 200'e yakın hastane Refah'a ulaştı, geride çok hasta var. İlk defa Türkiye'den bir gemi Mısır'a gelmiş oldu. Umarım yakın zamanda Gazze'nin içinde Refah Kapısı'na yakın bölgede bir sahra hastanesi de kurmak istiyoruz. Yapılacaklar çok fazla, bize çok iş düştüğünü görüyoruz. Bütün çabamızı seferber edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN