Gelecek Parti'li İsa Mesih Şahin: Mersin'deki polis memurları hangi gerekçeyle meslekten ihraç edildi?

Gelecek Parti'li İsa Mesih Şahin: Mersin'deki polis memurları hangi gerekçeyle meslekten ihraç edildi?

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, Mersin'de AK Parti Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını durduran ve bu olaydan sonra meslekten ihraç edildikleri öğrenilen 2 polis hakkında TBMM’ye yazılı soru önergesi verdi.

2021 yılında Mersin’in Silifke İlçesinde 27. Dönem AK Parti Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracının trafik çevirmesinde durdurulması ve Yılmaz’ın polis memurlarına hakaret etmesi gündem olmuştu. Olayla ilgili olarak Yılmaz’ın aracının sisteme kayıtlı olmadığı da öğrenilmişti.

Geçtiğimiz günlerde bu olay nedeniyle söz konusu memurların meslekten ihraç edildikleri bilgisi 2 yıl önceki olayı yeniden gündeme getirdi ve tartışmaların fitilini ateşledi.

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, konuya ilişkin TBMM’ye yazılı soru önergesi vererek İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın konuyla ilgili sorulara cevap vermesini istedi.

zeynep-gul-yilmaz.jpg
Ak Parti Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz

'BU KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Milletvekili İsa Mesih Şahin, “Kamu görevlilerinin yasalara ve meslek etiğine uygun olarak yaptığı işlerden dolayı, siyasi sebepler gözetilerek cezalandırılması hukuk normlarında da toplum vicdanında da kabul edilemez. Toplum vicdanını yaralayan bu işlemin İçişleri Bakanlığı tarafından tekrar gözden geçirilmesi hakkaniyete uygun olacaktır. Bu konunun takipçisi olacağız.” dedi.

İşte Milletvekili Şahin’in verdiği soru önergesi:

Kamu görevlileri görevlerini yerine getirirken; dil, din, ırk, siyasi düşünce, cinsiyet ve benzeri nedenle ayrımcılık yapamaz. Yapılan hizmetin yasalara uygun, adalet ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda sunulması temel esastır. Kamu görevlisi, herhangi bir siyasi düşüncenin, partinin, zümrenin menfaatlerini gözetemez.

Hizmet sırasında hiçbir siyasi partiye hizmet sunulduğu izlenimini veren davranışlarda bulunamaz. Kamu görevlilerinin yasalara ve meslek etiğine uygun olarak yaptığı işlerden dolayı, siyasi sebepler gözetilerek cezalandırılması ise hukuk normlarında da toplum vicdanında da kabul edilemez.

2021 yılında Mersin’in Erdemli İlçesinde Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracı sisteme kayıtlı olmaması nedeniyle trafik çevirmesinde durdurulmuş, durdurma sonrasında milletvekilinin polis memurlarına alenen hakaretinin olduğu yakışıksız bir tartışma yaşanmıştır. Söz konusu olay kamuoyunda büyük eleştirilere neden olmuştur.

Bu vesileyle;

1. Bahsedilen olaydaki polis memurlarının bu olay nedeniyle meslekten ihraç edildiği doğru mudur?
2. Polis memurlarının ihraç işlemleri Anayasa, yasalarımız ve mevzuatlara göre hangi gerekçelere dayandırılmıştır?
3. Söz konusu olayda kamu görevlilerine alenen hakaret eden milletvekili hakkında herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır?
4. Toplum vicdanında kesinlikle kabul edilmeyen bu ihraç işlemiyle ilgili bakanlığın yeniden bir değerlendirmesi söz konusu olacak mıdır?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN