Gelecek Partili Şahin'den 'tekel vahşetine' tepki: Sorunun kaynağı 'otorite'

Gelecek Partili Şahin'den 'tekel vahşetine' tepki: Sorunun kaynağı 'otorite'

Tekel bayisi vahşetine ilişkin konuşan Gelecek Partisi vekili İsa Mesih Şahin, sokaklarda suç işlemenin kolay hale gelmesinin sebebini emniyet teşkilatının otorite sorunundan kaynaklandığını belirtti. İki temel sorunumuz var diyen Şahin "Hukuk devletinden uzaklaşmak ve emniyet teşkilatımızın işleyiş düzeninin yok olması..." şeklinde sıraladı.

Geçtiğimiz gün Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki gencin katledilmesi olayı Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Yaşanan olaya pek çok siyasiden de tepki gelmişti.

Gelecek-Saadet Partileri Meclis Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin de yaşanan olaya sert tepki göstererek sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak mafya-çete düzeninin sokaklara kadar indiğini belirtti.

'OTORİTE SORUNU VAR'

Şahin paylaşımında, bu tarz olayların meydana gelmesinin sebebini şu şekilde belirtti; "İstanbul’da asayişin bozulması, silahlanmanın kontrolsüz şekilde artması, sokaklarda suç işlemenin bu kadar kolay hale gelmesi emniyet teşkilatımızın otorite sorununu ortaya koyuyor" sözleriyle kolluk kuvvetlerinin otoritesinin kaybolmasının sonucu böylesi acı olaylar gerçekleştiğini dile getirdi.

Şahin, paylaşımının devamında ise sorunları şu şekilde sıraladı:

"İki temel sorunumuz var;
1) Hukuk devletinden uzaklaşmak,
2) Emniyet Teşkilatımızın işleyiş düzeninin yok olması..."

'CEZALAR CAYDIRICI OLMALI'

Şahin, "Hukuk devleti ilkesi içerisinde Emniyet Teşkilatımızın sokaklardaki otoritesi yeniden tesis edilmeli, mafya düzenine müsaade edilmemelidir.

Bir önemli husus da; cezalar da caydırıcı olmalıdır. İnfaz düzenlemesi gibi özel aflarla cezaların caydırıcılığı ilkesinin zedelenmesine de müsade edilmemelidir" gibi bir dizi dikkat çekici önerilerde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN