'Torba'dan Texas çıktı

'Torba'dan Texas çıktı

Şehir eşkıyalarının Esenyurt’ta silahla tekel bayisini basıp iki kişiyi katletmesi Türkiye’yi ayağa kaldırdı. İstanbul’un göbeğinde yaşanan vahşet, vergi zamlarıyla birlikte Meclis’ten geçirilen infaz düzenlemesine tepkileri artırdı. Cezasızlığın canilere cesaret verdiğini belirten hukukçular ‘biraz yatar çıkarım’ anlayışını ortadan kaldıracak önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Esenyurt’ta bir tekel bayisini basan beli silahlı saldırganlar kameraların önünde iki kişiyi katletti. Gaziosmanpaşa’da husumetlilerin taksiye kurşun yağdırması sonucu iki çocuk babası Samet Kubiloğlu hayatını kaybetti. Bursa’da iki şehir eşkıyası araç kiralama nedeniyle tartıştıkları Cengiz B.’ye işkence yapıp görüntüleri kaydetti. Yaşananlar infial yaratırken ‘Mafya bozuntuları böyle rahat davranabilecek cüreti nereden buluyor’ paylaşımları yapıldı.

‘SİLAHI BELİNE TAKAN NASILSA ÇOK YATMAM DİYOR’

Teksas’ı aratmayan görüntüler 15 Temmuz’da yürürlüğe giren infaz düzenlemesini gündeme getirdi. Kovid affıyla çıkanlara ilişkin tartışmalar sürerken vergi zamlarının bulunduğu torba yasayla geçen paketle erken tahliyelerin önünün açılması tepki yarattı. ‘Katiller, tecavüzcüler bırakılıyor devlet mağduru ikinci kez mağdur ediyor’ denildi. Caydırıcılığın zedelendiğini vurgulayan hukukçular da cezasızlığın bir politika haline getirildiğine dikkat çekti.

BU İŞTE BİR TERSLİK YOK MU

İstanbul Esenyurt’taki silahlı saldırının görüntüleri dehşete düşürdü. Valilik tekel bayisinde 1 pompalı tüfek, 2 tabanca ve 50 adet merminin ele geçirildiğini duyurdu. Yakalanan canilerden birinin kelepçesiz şekilde götürülmesine de tepki yağdı. Akbelen’de ormanları korumak için direnenlere kelepçe takıldığını hatırlatan sosyal medya kullanıcıları ‘Bu tabloyu hiçbir vicdan kabul etmez’ paylaşımları yaptı.

3107krt01a-tum.jpg

Vergi artışlarıyla birlikte 15 Temmuz’da yürürlüğe giren yeni infaz düzenlemesinde çok sayıda suçu kapsayan hükümlülere erken tahliye yolu açıldı. Kamuoyunda yeterince tartışılmadan torba yasayla hayata geçen düzenleme sonucu bugün itibarıyla Kovid izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar tekrar cezaevine dönmeyecek. Kalan süre denetimli serbestlik altında infaz edilecek.

Yasadan cinayet, yaralama, cinsel saldırı, dolandırıcılık, hırsızlık, yağma, rüşvet ve uyuşturucu suçlarından hüküm giyenler yararlanabilecek. Açık cezaevlerini adeta boşaltacak düzenlemeden devlete karşı işlenen suçlar ve terörle mücadele suçlarından hüküm giyenler yararlanamayacak.

Örtülü afla 20 yıl hapis cezası alan bir hükümlünün 3.5 yılda tahliye olmasının önü açılıyor. “Birkaç yıl yatar çıkarım” anlayışında olan suçluları adeta teşvik eden düzenleme sonrası çok sayıda suç işlendi. Birkaç gün içinde Esenyurt’taki tekel bayisi vahşeti başta olmak üzere taksici cinayeti, kadınlara yönelik saldırılar gerçekleşti.

Sosyal medyada “Ülke Teksas’a döndü” yorumları yapılırken yaşananlar karşısında şu tepkiler dile getirildi:

“Bu alçaklar bellerine taktıkları silahla kameralar önünde iki kişiyi öldürürken emniyet Akbelen’de ağaç katliamını engellemeye çalışan yurttaşlara zor kullanıyordu.. Köylüye dokunan devlet mafya bozuntularına dokunamıyor. Ülke Teksas’a döndü.”

“Bu vahşeti yaşatanlara af isteyenler ya da çıkaranlar bu cinayetlere ortaktır.”

“Başta tetiği çeken eşkıya olmak üzere 4 fail neden hala yakalanamıyor?”

“Esenyurt mafya bozuntularının serbestçe gezdiği Teksas mı oldu?”

“Kaos ve mafya ülkesi olduk. Bu vandallar cezasızlıktan güç alıyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.”

“Ülkede kimsenin can güvenliği kalmamış. Herkes mafya, eşkıya olmuş. Bizi kim koruyor?”

İKİ KİŞİNİN KATİLİNE KELEPÇE YOK

İstanbul Esenyurt’ta bir tekel bayisinde iki kişinin öldürüldüğü, bir kişinin ise yaralandığı silahlı saldırının kamera görüntüleri dehşete düşürdü. İşyerini basan silahlı 4 kişi, kasada duran çalışanı önce köşeye sıkıştırdı ardından şişeleri kafasında kırdıktan sonra silahlarla Batuhan Bayındır, Yunus Emre Erzen, Yusuf Erzen’e kurşun yağdırıp kaçtı. Kan donduran görüntü ‘Esenyurt’ etiketiyle sosyal medyanın gündemine otururken o anları paylaşan Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, “Tekel bayisi meslektaşımıza yapılan saldırı anı ülke Teksas’a döndü resmen” diye tepki gösterdi.

Saldırıda ölen Yunus Emre Erzen’in ağabeyi Mehmet Erzen’in daha önce saldırganlardan birini silahla yaraladığı, şüphelilerle iş yeri sahipleri arasında bu nedenle husumet bulunduğu belirtildi. Yunus Emre Erzen’in babası Cantürk Erzen’in ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım üzerine tekel bayisine gelen şüphelilerin çıkan tartışmanın ardından saldırıyı gerçekleştirdiği öğrenildi. Kimlikleri tespit edilen dört şüpheliden Murat Özer Esenyurt’ta yakalandı. Özer’e kelepçe dahi takılmaması tepki çekti.

MÜZİK EŞLİĞİNDE SAATLERCE İŞKENCE

Bursa’da geçen aralıkta araç kiralama nedeniyle aralarında husumet bulunan Cengiz B.’yi (54) zorla ofislerine götüren Melih Karalar (28) ve Ahmet Duran Uçar (31), saatlerce işkence yaptı. Kulağı kesilmekle tehdit edilen, müzik eşliğinde tekme tokat dövülen Cengiz B., aldığı darbelerin etkisiyle bayılırken, şüphelilerin arkadaşı Muzaffer Veyisoğlu (21) o anları kameraya aldı. Cengiz B. kurtulduktan sonra şikayetçi olurken, 3 sanık hakkında 20’şer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

22 YAŞINDAKİ GENCE İNFAZ

Batman’da sokak ortasında çıkan silahlı kavgada Ferhat Uçar (22) tabanca ile vurularak öldürüldü. İhbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Uçar, ilk müdahalenin ardından Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Cenaze otopsi için morga götürülürken, polis kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

KÖPEĞİ METRELERCE SÜRÜKLEDİ

Esenyurt’ta bir sitede otomobilin altında uyuyan köpeği gören sürücü, aracı çalıştırdıktan sonra köpeği metrelerce sürükledi. Çevredeki başka sürücülerin tepkisiyle sürücü otomobili durdurdu. Otomobilin altından çıkan yaralı köpek çevredekiler tarafından veteriner kliniğine götürüldü. Sürücü ise bir süre sonra otomobilden inerek aracında hasar olup olmadığını kontrol etti. Köpeğin tedavisi sürüyor.

CENAZEDE SİLAHLI ÇATIŞMA

Gaziantep’in Nizip ilçesinde cenaze töreninde çıkan silahlı kavgada 1’i ağır 5 kişi yaralandı. Akın B. (28), Mezarlık Camisi’nde bir yakınının cenaze töreninde karşılaştığı husumetli kişiyle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Akın B. pompalı tüfekle husumetli olduğu kişiye ateş etti. Tüfekten çıkan saçmalar nedeniyle törendeki Bahar B, Halil C, Nimet S, Fatih B. ve Cuma B. yaralandı. Yaralılar ilçe ve kentteki hastanelere kaldırılırken Halil C’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kaçan saldırgan Akın B’nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

HAMİLE KADIN BEBEĞİNİ KAYBETTİ

Gebze’de 1 aylık hamile olan Cansel Dursun, 6 yaşındaki çocuğu ve köpeği ile markete girerken köpeğe tepki gösteren tanımadığı bir kişinin saldırısına uğradı. Köpeğe tekme atan kişi, daha sonra Cnsel Dursun’u darbetti. Hamile kadın darp sonrası bebeğini kaybettiğini söyleyerek, “Benim çocuğum 6 gün boyunca doğru düzgün uyku uyuyamadı. ‘Annemi dövdüler, beni dövdüler’ diyor sürekli. Hani acaba bu adam bana bir şey yapar mı, korkusu yaşıyorum. Köpeğimle dışarı çıkamıyorum, dolaşamıyorum, sanki ben suçluyum” dedi. Dursun’un kocası ise eşini darbeden kişiyi bacağından yaralayıp kaçtı.

TÜRKİYE’Yİ TEKSAS’A ÇEVİRDİNİZ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, artan adli vakalara ilişkin açıklama yaptı. Davutoğlu, Twitter paylaşımında “Türkiye’yi Teksas’a çevirdiniz. Kimin elinde silah var, ruhsatı neye göre veriyorsunuz? Türkiye genelinde ruhsatsız silah denetimi yapıyor musunuz? Asayişi hapisten çıkınca siyasilerin elini öpen mafyaya mı havale ettiniz? Devletin en önemli görevi huzur ve güvenliği sağlamaktır; bunu sağlayamıyorsanız niye iktidardasınız?” ifadelerine yer verdi.

TAKSİYE KURŞUN YAĞMURU

Gaziosmanpaşa’da taksi sürücüsü silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Beyoğlu’ndan aldığı iki yolcuyla Yıldız Tabya Mahallesi’ne gelen Samet Kubiloğlu’nun (31) kullandığı 34 TCP 84 plakalı taksiye kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce Berceste Sokak’ta ateş açıldı. Taksideki yolcuların husumetlilerinin açtığı iddia edilen ateşte yaralanan taksi sürücüsü, aracının kontrolünü kaybederek park halindeki başka bir otomobile çarptı. Araçtaki yolcular olayın ardından kaçarken ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan incelemede, Kubiloğlu’nun hayatını kaybettiği belirlendi. Polis, saldırganlarla yolcuların kimliklerinin belirlenmesi için çalışma başlattı.

MOTOSİKLET ÜZERİNDEN ATEŞ AÇTILAR

Çağlayan’da arkadaşlarıyla sohbet eden bir adam, motosikletli ve kasklı şahıslar tarafından silahlı saldırıya uğradı. Silahlı saldırı kameralara anbean yansırken, yaralı adam motosikletle hastaneye götürüldü. Saldırıda işyerinin camı da tuzla buz oldu. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

ACİLDE DOKTORA SALDIRI

Gaziantep’te, 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde hasta ve yakınları kendilerine bakmadığı iddiasıyla tartıştıkları doktor Mustafa Karabaş’ı darbetti. Doktorun hafif yaralandığı ve güvenlik kameralarına da yansıyan olayın ardından 3 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

EVİNİN ÖNÜNDE KATLEDİLDİ

Karaman’da evinin önünde tartıştığı kişilerin silahlı saldırısına uğrayan Mehmet Başar (24) hayatını kaybetti. Başar, evinin önüne gelen 1’i kadın 3 kişi ile bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Çıkan kavgada Başar, tabanca ile açılan ateşte göğsünden yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kanlar içinde kalan Başar, ambulansla kaldırıldığı Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Polis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN