Bu meyve, mutluluk hormonunu kamyonla boşaltıyor! Çikolatanın pabucu dama atıldı, mutlu olmak isteyen bu meyveyi yesin

Bu meyve, mutluluk hormonunu kamyonla boşaltıyor! Çikolatanın pabucu dama atıldı, mutlu olmak isteyen bu meyveyi yesin

Mutluluk hormonunu artırması için yenen çikolatayı beşe katlayan besin bulundu. Markette, manavda çok rahat bulunabilen bir meyvenin, çikolatadan çok daha fazla mutluluk hormonu salgılamasını sağladığı tespit edildi. İşte detaylar...

Mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin, ruh halimizi düzenlemede önemli rol oynayan bir kimyasal. Düşük serotonin seviyeleri duygu durum dengesizliğine neden olur.

HANGİ MEYVE MUTLULUK VERİR?

Çikolata, yüksek miktarda mutluluk hormonu olan serotonin salgılamasıyla bilinir. Fakat çikolatanın verdiği mutluluğa rakip yeni bir besin ortaya çıktı.

Mutluluk hormonunu en çok salgılayan meyvelerin başında muz gelir. Bol potasyum kaynağı olan muz, size enerji verir. Günde 1 adet muz tüketerek mutluluk hormonunuzu 5 kat artırabilir, enerji seviyenizi yüksek tutabilirsiniz.

muz-neye-iyi-gelir.jpg

MUZUN FAYDALARI NELER?

Muz, enerji depolamanıza yardımcı olabilecek B6 vitamini ile doludur. Kan basıncını düşürmeye yardımcı olmak için yüksek potasyum ve lif içerir. Muz triptofan içerir. Bu da ruh halini düzenlemeye yardımcı olan bir kimyasaldır. Muzlar, önerilen günlük C vitamini değerinin yaklaşık yüzde 17'sini içerdiklerinden bağışıklık sisteminizin işlevine de katkıda bulunabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN