Büyükçekmece Gölü'nde korkutan görüntü: Balık tutulan yerlerden geriye parçalanmış toprak kaldı

Büyükçekmece Gölü'nde korkutan görüntü: Balık tutulan yerlerden geriye parçalanmış toprak kaldı

İstanbul'un su ihtiyacını büyük oranda karşılayan barajlardan Büyükçekmece Gölü, kuraklık nedeniyle yaklaşık 2 kilometreye kadar çekildi. Bir yıl önce doluluk oranı yüzde 74.55 olarak ölçülen gölde sularının hızla çekilmesiyle dibindeki deniz kabukları ve kurumuş yosunlar ortaya çıktı. Çevre sakinlerinden Oktay Cantürk, "Göl çekilmeden önce vatandaşlar buraya piknik yapmaya, balık tutmaya gelirdi. Ama ne yazık ki bunların hiçbiri artık yaşanmıyor. Keşke bu duruma bir çözüm bulunsaydı." dedi.

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranları yüzde 37.77'ye düşerken, Büyükçekmece Gölü de alarm vermeye başladı. Su seviyesi yaklaşık 2 kilometre geriye çekilen Büyükçekmece Gölü'nde bir yıl önce doluluk oranı yüzde 74.55 olarak ölçülmüştü.

BARAJLARDAKİ SU SEVİYESİ HIZLA DÜŞÜYOR

İstanbul’un barajlarında doluluk oranlarındaki hızlı düşüş sürüyor. İSKİ verilerine göre İstanbul barajlarındaki doluluk oranı bugün yüzde 37.49 olarak ölçüldü. Bir yıl önce bugün barajlardaki doluluk oranı yüzde 66.79 olarak ölçülmüştü. Bugün ölçülen değerin 2014 yılından bu yana Temmuz aylarında ölçülen en düşük değer olduğu belirtildi. İstanbul’un barajlarında 325.7 milyon metre küp su kaldığı belirtildi.

7460670.jpg

GEÇEN YIL YÜZDE 74.55 İDİ, BU YIL YÜZDE 18.47'YE DÜŞTÜ

Barajlardaki hızla düşüşten Büyükçekmece barajı da nasibini aldı. Barajdaki doluluk oranı bugün itibariyle yüzde 18.47 olarak ölçüldü. Büyükçekmece baraj gölünde ölçülen bu değerin 2014 yılından bu yana ölçülen en düşük değer olduğu belirtildi. Bir yıl önce bugün Büyükçekmece baraj gölünde doluluk oranı yüzde 74.55 olarak ölçülmüştü. Büyükçekmece Gölü’nün sularının hızla çekilmesiyle gölün dibindeki deniz kabukları ortaya çıkarken kurumuş yosunlar dikkat çekiyor. Havadan çekilen görüntülerde ise, suyun çekildiği bölgenin büyüklüğü fark ediliyor.

7460680.jpg

"ÖNCEDEN BURADA PİKNİK YAPILIR BALIK TUTULURDU"

Su seviyesinin şimdiye kadar toplam 2 kilometreye yakın çekildiğini söyleyen çevre sakinlerinden Oktay Cantürk şunları söyledi:

“Ben bu yörenin insanıyım. İşim gereği bu yolu sürekli kullanırım. Büyükçekmece Gölü karşı taraftaki otoban yolunun 300 metre ilerisine kadar suyla doluydu. Ama kuraklık sebebiyle göl yaklaşık 2 kilometreye kadar çekildi. Göl çekilmeden önce vatandaşlar buraya piknik yapmaya, balık tutmaya gelirdi. Ama ne yazık ki bunların hiçbiri artık yaşanmıyor. Keşke bu duruma bir çözüm bulunsaydı,"

7460671.jpg7460668.jpg7460682.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN