Türkiye fokur fokur kaynayacak! Tarih verildi! Nem, sıcak...

Türkiye fokur fokur kaynayacak! Tarih verildi! Nem, sıcak...

Meteoroloji, yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Yayımlanan yeni rapora göre hafta ortasından itibaren hava sıcaklıkları yeniden artacak. Yapılan açıklamada, "Hava sıcaklıkları hafta ortasından itibaren artarak ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor." denildi. İşte, Türkiye geneli hava durumu tahminleri...

Türkiye, geçtiğimiz hafta aşırı sıcak havanın etkisiyle kavruldu. Birçok ilde sıcaklık rekoru kırılırken perşembe gününden itibaren hava sıcaklıkları azaldı. Hafta sonu da yurt genelinde normal seviyede seyreden hava sıcaklıkları, hafta ortasından itibaren yeniden artacak.

HAVA SICAKLIĞI YÜKSELECEK Mİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Osmaniye, Ordu ve Artvin çevreleri ile Adana'nın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İsabetli hava durumu tahminleriyle sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından takip edilen Hava Forum hesabı da şu paylaşımda bulundu:

"Eyyam-ı bahur sıcakları Arap yarımadasındaki Basra üzerinden bize doğru yola çıkma hazırlığı yapıyor. 2-3 Ağustos'tan itibaren yurdumuza giriş yapacak. İstanbullular bu sefer nemden bunalacak. İç bölgeler ise sıcaktan yanacak. Gelişmeleri takipteyiz..."

hava-forum-hava-durumu-tahminleri.jpg

"METEOROLOJİK OLAYLAR ŞİDDETLİ OLACAK"

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

"Sıcak havanın yenisi mi geliyor takip ediyoruz. Orman yangınları açısından risk devam ediyor aman dikkat ormanın kenarından bile geçmeyin. Aracınızla geçerseniz bile dışarı bir şey atmayın. Yaşlı kronik hastalar ve bebekler içinde 11-16 arası riskli dikkat edelim. Umarım geçtiğimiz çarşamba günü aşırı sıcaklıkta uyarılarımızı dikkate alıp dışarı çıkmayarak 'afete' dönüşmesine firsat vermemişinizdir. Bu sene meteorolojik olaylar şiddetli olacağa benziyor El Nino etkisi ve küresel ısınmanın hızlı artması bunu afete dönüştürebilir.

Çarşamba günü risk oluşturacak düzeydeydi. Salı gününe kadar ortalamalara gelecek sıcaklık. Çarşamba günü ısınma başlıyor. Perşembe ve cuma günü bir sıcak hava dalgası geliyor. Geçen haftanın bir tık altında. Tekrar 40'lı derecelere çıkma ihtimali var. Cuma İstanbul’da, cumartesi iç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde de yükselecek. Orman yangınlarına dikkat etmemiz gerekiyor.

Bugün rüzgar olduğu için hissedilen sıcaklık düşük. Çarşamba, perşembe günü nem artıyor. 'Eyyam-ı bahur'u Araplar kullanır, bunun Türkçesi sıcak hava dalgasıdır."

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN