Telefonunuzdaki bu uygulamaları derhal silin, banka şifrelerinizi değiştirin! Uzmanlar 'acil' diyerek uyardı

Telefonunuzdaki bu uygulamaları derhal silin, banka şifrelerinizi değiştirin! Uzmanlar 'acil' diyerek uyardı

Bilişim uzmanları, 'CherryBlos' ve 'FakeTrade' iki kötü amaçlı yazılım barındıran bazı mobil uygulamaların Google Play Store'da yüz binlerce kişi tarafından indirildiğini açıkladı. Android işletim sistemi kullanan telefon sahiplerinin bu uygulamaları silmeleri şiddetle tavsiye ediliyor. İşte, Google Play Store'daki zararlı uygulamalar...

İber güvenlik araştırmacıları, Android kullanıcılarını hedef alan tehlikeli zararlı uygulamaların varlığını tespit etti. Bu zararlı yazılımlar, Google Play ve üçüncü taraf mağazalarda dağıtıldı ve farklı kategorilerde yer alan fotoğrafçılıktan e-ticarete kadar geniş bir yelpazede yer alan uygulamalardan oluşuyor.

Kötü amaçlı yazılımların 'CherryBlos' ve 'FakeTrade' adlarındaki iki ayrı aileden geldiğini belirten araştırmacılar, Google Play ve diğer mağazalarda toplamda yaklaşık 30 zararlı uygulama keşfettiklerini rapor etti.

KİMLİK VE BANKA BİLGİLERİNE ERİŞEBİLİYOR

CherryBlos saldırıları, kullanıcıları sahte internet sitelerine yönlendirerek virüslü uygulamaları indirmeye yönlendiriyor. Bu zararlı yazılımlar, finansal kimlik bilgilerini çalmak ve kişisel bilgileri kopyalamak gibi tehlikeli yeteneklere sahip olduğundan ciddi güvenlik tehdidi oluşturuyor.

Diğer yandan FakeTrade içeren tehlikeli uygulamalar, kullanıcılara sözde para kazandıran yazılımlar olarak sunuluyor. Ancak asıl amacı, kullanıcıları belirli miktarda para yatırmaya teşvik etmek ve daha sonra bu paralarını çekmelerini engelliyor.

GOOGLE PLAY STORE'DAKİ ZARARLI UYGULAMALAR NELER?

Shiftdelete'te yer alan habere göre, eğer bu uygulamalardan birini yüklediyseniz acilen silmenizi ve bankacılık uygulaması gibi finansal hesapların şifresini değiştirmeniz tavsiye ediliyor.

Google Play'den indirilen 'CherryPicker' ve 'FakeTrade' bulaşmış zararlı uygulamalar şunlar:

CryptoTalker
Happy Extractor
Robot 2000
NeuralLink
AMA
BBShop
Canyon
Domo
Envoy
Fair
FIRETOSS
Gobuy
GoDo
Goshop
Huge
Koofire
Leefire
Moshop
NtBuy
Onefire
Papaya
Saya
Smartz
Upwork
WebFx
Youtech

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN