Sigortalı çalışanlara kötü haber: Maaştan kesinti yapılacak! Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı

Sigortalı çalışanlara kötü haber: Maaştan kesinti yapılacak! Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı

İşsizlik Sigortası Fonu için sigortalı çalışanların maaşlarından yapılan kesintide artışa gidildi. Yeni karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ekli karar ile İşsizlik Sigortası Fonu bir önceki yıl prim gelirinin oranı, 2023 yılı için yüzde 50'ye çıkarıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülecek olan karar, 29 Temmuz 2023 itibarıyla yürürlüğe girdi.

resmi-gazete-yayinlandi-mi.jpg

İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNU DEĞİŞTİ

Ayrıca, İşsizlik Sigortası Kanunu'nun 2. maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bölgesel kriz gerekçesiyle 8 Mayıs 2023 tarihine kadar kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olan işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi de bugünkü Resmi Gazete kararıyla 7 Ağustos 2023 tarihine kadar uzatıldı.

resmi-gazete-ne-zaman-yayinlaniyor.jpg

İŞSİZLİK SİGORTASI FONU GELİRLERİ NE DEMEK?

Sigortalının prime esas aylık brüt kazancı üzerinden hesaplanan yüzde 2 işveren, yüzde 1 sigortalı kesintileri ve yüzde 1 devlet payı ile bu primlerin değerlendirilmesinden elde edilen kazanç ve iratlar, işverenlerden alınan gecikme zammı ve faizler fonun gelirlerini oluşturur.

İŞSİZLİK SİGORTASI FONU GİDERLERİ NE DEMEK?

Sigortalı işsizlere verilen ödenekler, hastalık ve analık sigortası prim ödemeleri, meslek geliştirme, değiştirme ve edindirme eğitim giderleri, ücret garanti fonuna ayrılan pay, işsizlik sigortası hizmetlerinin yerine getirilebilmesi için yönetim kurulunun onayı üzerine İŞKUR tarafından yapılan giderler oluşturur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN