Gelecek Partili Özdağ'dan ortak grup kurma açıklaması: Sağduyuda buluşacağımızı düşünüyorum

Gelecek Partili Özdağ'dan ortak grup kurma açıklaması: Sağduyuda buluşacağımızı düşünüyorum

CHP listelerinden meclise giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin ortak grup kurma görüşmeleriyle ilgili açıklama yapan Gelecek Partili Özdağ "Sayın Babacan genel başkanımızı arayarak ‘birleşmeyle ilgili bir irade beyanının olmadığını, ortak bir grup kurmak adına ortak bir çatı parti kurmanın doğru olmadığını parti yetkili organlarının bu şekilde beyan ettiğini’ söylediler.‘Süreç kapandı’ demek doğru değil" deyip "Tekrar sağduyuda buluşacağımızı düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

14 Mayıs'taki milletvekili seçimlerinde CHP listelerinden meclise giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin mecliste ortak grup kurma görüşmeleriyle ilgili tartışmalar sürüyor. DEVA Partisi kurucusu ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi İlker Çelik, Genel Başkan Ali Babacan liderliğinde parti kurulları ve il ilçe teşkilatları ile yapılan stratejik değerlendirmelerin ardından grup kurma kararından vazgeçildiğini açıklamıştı.

Son olarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldığı bir canlı yayında, "Herkes kendi köşesine çekilirse milletin ümidi kırılır. Sayın Babacan, bu aşamada birleşme değil de grup kurmanın daha uygun olacağını söyledi. Buna da saygı duyarım. En organik birleşmeden en esnek formüle kadar biz hazırız. Yeter ki toparlayalım" açıklamasını yapmıştı.

DEVA Partisi’nin mecliste kurulması planlanan üç partili ortak gruba katılmama kararı almasının ardından gözler, iki partiye çevrildi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ sürece ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

'MUHALEFETİN 4 GRUBU OLSUN İSTEDİK'

Biz 38 milletvekili, Demokrat Parti, Gelecek ve Saadet Partisi, Demokrat Parti’nin milletvekilleri olarak CHP listelerinden seçime girmiştik. Burada 38 milletvekili çıkmıştı. Grup kurmanın şartı 20 milletvekili. Bununla ilgili çalışmalar yapalım dedik. Muhalefetin 4 grubu olsun istedik. Milletimizin çok ciddi problemleri var, meclis kürsüsünden bunları dile getirelim istedik. Basın toplantıları yapıyoruz ama grup kurmanın başka imkanları var. Muhalefet edecektik, muhalefetle beraber birlikte çalışacaktık…

'DEMOKRAT PARTİ İMTİNA ETTİ'

Biz önce DEVA ile bir birleşme yapalım dedik. Birlikte iki partiyi bir araya getirelim dedik ve orada bir eş genel başkanlık teklif ettik. Bununla birlikte de tek parti olarak güçlü bir merkez parti oluşturalım dedik ama bu teklifimiz makes bulmadı DEVA partisi tarafından. Ardından onlara ‘nasıl olacağını siz söyleyin. Bir teklif getirin bize’ dedik. Onlar herhangi bir teklifle gelmediler. Hatta 4 parti olalım dedik ama Demokrat Parti imtina etti. 3 parti beraberce bir çatı parti kurarak, yine Gelecek, Saadet, DEVA kalsın. Bazı milletvekilleri Gelecek, Saadet, DEVA’da çalışmalarına devam etsinler ama bizim kuracağımız grupla beraber o grubun imkanlarından onlar da istifade etsinler istedik. Neden? Çünkü iktidarı denetleyen bir mekanizma kalmadı Türkiye’de. Böyle bir ortamda burada bir grup kurarak daha fazla sesimizi duyuralım istedik.

'DEVA'NIN GELMESİNİ BEKLİYORUZ'

DEVA Partisi dün itibariyle Sayın Babacan genel başkanımızı arayarak ‘partinin yetkili kurullarında görüşüldüğünü, birleşmeyle ilgili bir irade beyanının olmadığını, ortak bir grup kurmak adına ortak bir çatı parti kurmanın doğru olmadığını, olamayacağını parti yetkili organlarının bu şekilde beyan ettiğini’ söylediler. ‘Birleşelim…’ Bir teklifle gelmiyorlar. Gelmelerini, bekliyoruz. Biz bir teklifte bulunuyoruz o teklife sıcak bakmıyorlar. Öbür tarafta ‘gelin çatı parti kuralım’ istedik.

'SAADET PARTİSİ İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR'

Ben yine DEVA partililerin sağduyulu olacaklarını düşünüyorum. Mutlaka biz çözüm önerisiyle gelmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin görüşmeleri devam ediyor. Bir grup kuralım istiyoruz. Eğer grup kuramazsak 10 milletvekili grup imkanlarından faydalanmayacak. Burada grup kurma imkanı varken hala ‘şöyle olur, böyle olur’ demenin yolu yoktur.

Dokuz ay sonra belediye başkanlığı seçimleri var. Geçmişe bakarak o aynada kendimizi seyrederek millet adına bir sıkıntı yaşatmamak adında ‘beraberce nasıl belediye başkanlığı seçimlerine girerizin’ bir başlangıcıydı bu. Ama bunu şimdilik başaramadık. Ama başaramamak yarınlarda başaramamak manasına gelmez. Yine partililerle görüşmeye devam edeceğiz.

‘SÜREÇ KAPANDI’ DEMEK DOĞRU DEĞİL

‘Süreç kapandı’ demek doğru değil. DEVA Partisi yetkililerinin, il başkanlarının, parti yönetim kurulu üyelerinin, genel başkanlarının bunu tamamen kaldırmalarının mümkün olmadığını düşünüyorum. Değerlendirecekler tekrar sağduyuda buluşacağımızı düşünüyorum.

'YENİDEN UMUT VERMELİYİZ'

Zaman akıyor. Vatandaşın bize vermiş olduğu bir vazife var. Biz Saadet Partisi ile grup kurmak istiyoruz. Grup kurduktan sonra DEVA Partisi yeniden durum değerlendirmesi yapar. Yine beraber oluruz. Bu çalışmalara devam etmekte fayda vardır diye düşünüyorum. Çünkü 9 ay sonra Belediye Başkanlığı seçiminde, bazı yerlerde isimlerle, bazı yerlerde partilerle bazı yerlerde iki partiyle, bazı yerlerde 7 parti ile iş birliği yaparak Türkiye’ye yeniden umut vermemiz lazım. Aksi takdirde muhalefet etmeye talip olacak kimseyi bulamayız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN