Gençler hangi ittifaka daha yakın? MetroPOLL araştırdı

Gençler hangi ittifaka daha yakın? MetroPOLL araştırdı

MetroPOLL araştırma, 18-24 yaş grubunun hangi ittifaka daha yakın olduğunu araştırdı. Araştırma sonucuna göre, gençlerin yüzde 44,1'i Millet İttifakı, yüzde 36,2'si ise Cumhur İttidakı'na yakın olduğunu belirtti.

MetroPOLL Araştırma, 2018 milletvekili seçiminde yaşı tutmadığı için veya tutmasına rağmen sandığa gitmemiş olan 18-24 yaş grubunun hangi ittifaka daha yakın olduğunu araştırdı.

6 aylık periyotta yapılan anketlerde gençlere, "Hangi ittifaka daha yakınsınız?" sorusu yöneltildi. Ankete gençlerin yanıtları şöyle oldu:

  • Millet İttifakı Yüzde 44,1
  • Cumhur İttifakı Yüzde 36,2
  • Fikrim Yok/Cevap Yok Yüzde 19,7.

"Z KUŞAĞI MEVCUT LİDERLERE FAZLA İTİBAR ETMİYOR"

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, çıkan sonuca ilişkin, "Aradaki fark birçoğunun beklentisinin çok gerisinde. Z kuşağı mevcut liderlere fazla itibar etmiyor anlaşılan" yorumunda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN