GİB personel alımlarını başlattı! İş imkanı arayanların ayağına geldi: 2.000 kişilik kadro açıldı

GİB personel alımlarını başlattı! İş imkanı arayanların ayağına geldi: 2.000 kişilik kadro açıldı

İş imkanı arayanların fırsat ayağına geldi. Personel alımları yapan GİB, 2.000 kişilik kadro açtı. Başvuru yapan adaylar için şartlar ve başvuru sürecine dair detaylar paylaşıldı. Yüksek maaşlı iş imkanı arayanlar başvuru tarihini kaçırmasın. Peki, başvuru şartları neler? İşte tüm detaylar...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) kapsamında personel alım ilanı paylaşıldı. Bünyesine 2.000 personel alımı yapacak olan GİB, başvuru detaylarını paylaştı. Başvuru tarihlerinin duyurulmasıyla birlikte adaylar şimdiden hazırlığını yapıyor. İşte tüm detaylar...

2.000 PERSONEL ALIMI YAPILACAK

İş imkanı arayan vatandaşlara, kapıları açan GİB, gelir uzman yardımcısı pozisyonu için ilan paylaştı. Büyük miktarda personel alımı yaparak, kadrosunda yer alan boşlukları doldurmayı hedefliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) kapsamında, 2.000 yeni personel alımı yapılacağı paylaşıldı. Başvuru sürecine dair detaylar ise kısa bir süre önce duyuruldu.

Başvuru sürecinin online bir şekilde yapılacağı işaret edildi. Personel adayları tarafından bir kuruma fiziksel bir belge sunmadan, internet aracılığıyla başvuru yapabilecek. Elektronik ortamda başarılı bir şekilde başvuru yapan adayları bir sınav daha bekliyor.

gib-personel-alimi-sureci.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI PAYLAŞILDI

Personel adaylarının başvuruları onaylanması halinde, 16 Aralık 2023 tarihinde, Ankara'da yapılacak olan sınava davet edilecek. Sınavı geçen ve şartları sağlayan adaylar, GİB'de personel olarak iş başı yapacak. Adaylar için gerekli olan şartlar ise şekilde;

  • En az dört yıllık lisans eğitimi almış olmaları,
  • 35 yaşını aşmamış olmaları,
  • Kamu personeli seçme sınavından belirli bir puanı almış olmaları gerekiyor.

Paylaşılan kontenjanın 5 katından fazla kişinin sınava davet edileceği duyuruldu. Bu açıklama ise, 10.000 kişiden fazla rakibiniz olduğu anlamına geliyor. Adayların KPSS puan eleme sistemine göre belirleneceği duyuruldu.

2973564-1200x627.jpg

BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Başvurular 21 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Online sınav sistemi ile başvurular gerçekleştirilecek. Sınav ise 16 Aralık 2023 tarihinde Ankara'da saat 10.00 saatlerinde yapılacak. Sınavdan en az 10 gün önce detaylı bilgiler GİB web sitesinde paylaşılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN