Görevden alınan İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı'ndan açıklama: Demokrasiden uzak benmerkezci yönetim anlayışını ortaya koyuyor

Görevden alınan İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı'ndan açıklama: Demokrasiden uzak benmerkezci yönetim anlayışını ortaya koyuyor

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, genel merkez tarafından il yönetimiyle beraber görevden alınmasının ardından basın açıklaması yaptı. Bezircioğlu açıklamasında; "İzmir Milletvekili Ümit Özlale'nin, yerel seçimlere 80 gün gibi kısa bir süre kala il Yönetimini görevden aldırarak ‘teşkilatı dizayn etme’ çabası, kendisinin demokrasiye olan bakış açısını, onun için çalışan parti teşkilatına karşı demokrasiden uzak benmerkezci yönetim anlayışını açıkça ortaya koymaktadır" dedi.

İzmir'de İYİ Parti İl Başkanlığı ile İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Adayı Ümit Özlale arasında yaşanan kriz görevden alma ile sonuçlandı. İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ve yönetimi Genel Merkez'in talimatıyla görevden alındı.

'AKŞENER TERCİHİNİ ÖZLALE'DEN YANA KULLANDI'

Konu hakkında il binasında bir basın açıklaması yapan Sinan Bezircilioğlu, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından görevden alındıklarını aktararak, “Yılbaşından hemen önce İl Başkanlığı makamında il Sekreterimiz, Siyasi İşler Başkanımızın üzerine yürümüş, sözlü ve fiili saldırıda bulunmuştur. Bunun üzerine il Sekreterinin görevinden istifası iste ancak Ümit Özlale devreye girerek, İl Başkanımıza "il sekreteri yoksa ben de yokum" diyerek sürecin baş aktörlüğüne soyunmuştur. İl yöneticilerini görevlendirme yetkisi il başkanındadır. Bu yetki milletvekili yada herhangi bir adayın uhdesinde değildir. Parti içinde bu tarz bir olayın hoşgörülmesinin mümkün olmadığı kendisine iletildiğinde "ben de Genel Başkan'a gidip ya il ya ben derim" diyerek ısrarcı olduğunu belirtmiştir. Olay akabinde Ümit Özlale Ankara'ya giderek Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile görüşmüş, ‘Ya ben ya da il yönetimi’ diye diretmesi neticesinde de Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tercihini Ümit Özlale lehine kullanmak zorunda kalmış ve yönetim görevden el çektirilmiştir” diye konuştu.

'TEŞKİLATI DİZAYN ETME ÇABASI'

Özlale’nin teşkilatını dizayn etmek istediğini belirten Bezircilioğlu, “Büyükşehir Belediye Başkan adayının, İl Yönetim Kurulu'nu görevden el çektirmek için aylardır fırsat kolladığı bilinmekteydi. Ümit Özlale, adaylığı açıklandığı günden bugüne, il binasında alan tahsis edilmesine rağmen il binası dışında, seçim çalışmalarına İl Başkanı ve yönetimi hiçe sayarak bir kaç kişi ile sürdürmekteydi. Son olayda da Ümit Özlale, müdahale yetkisi olmamasına rağmen il yöneticileri arasında geçen ve disiplin cezası gerektiren bir olayı bahane ederek, gerek partimizi gerekse Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i zor durumda bırakmıştır. İyi Parti İzmir İl Yönetim Kurulu, demokratik bir kongrede delegenin oyu ile seçilmiştir. Partinin tüm üyelerinin yeterlilik onayı anlamına gelen, Genel Seçim Temayül Yoklaması'na katılmadan kontenjan adayı olarak İzmir Milletvekili seçilen Ümit Özlale'nin, yerel seçimlere 80 gün gibi kısa bir süre kala il Yönetimini görevden aldırarak ‘teşkilatı dizayn etme’ çabası, kendisinin demokrasiye olan bakış açısını, onun için çalışan parti teşkilatına karşı demokrasiden uzak benmerkezci yönetim anlayışını açıkça ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

'HER ZAMAN PARTİMİZİN EMRİNDE OLACAĞIZ'

Seçim çalışmalarında "İzmirliyim, İzmir'in değerlerine sahibim" diyen ve partimizin en iddialı belediye başkan adayı olarak kabul ettiği Ümit Özlale'nin, seçilerek göreve gelmiş il yönetiminin, şımarık bir kaprisle görevden el çektirilmesini sağlayarak, ‘mevcut yönetime karşı kongrede kaybetmiş kişileri yönetime getirmek istemesi İzmir'in demokratik, cumhuriyetçi, özgür, çağdaş yapısıyla bağdaşımadığının göstergesidir. Bizler partimizin neferleriyiz ve her zaman da partimizin emrinde olacağız. Biz dün vardık, bugün varız. 1 Nisan'dan sonra da burada olacağız” dedi.

r-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN