Gözler Bakanlar Toplantısı'nda: 'Başörtüsüne Anayasal güvence' teklifi masada

Gözler Bakanlar Toplantısı'nda: 'Başörtüsüne Anayasal güvence' teklifi masada

Bakanlar Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yarın yaplacak. Masanın en önemli gündem maddesi haftalardır tartışılan başörtüsü meselesi. Erdoğan, son olarak CHP'nin “başörtüsüne yasal güvence” çıkışına, “aileyi de koruyacak” düzenlemeyle birlikte “anayasal güvence” karşı teklifinde bulunmuştu. Adalet Bakanı Bozdağ'ın muhalefet partileri ile yaptığı görüşmelere ilişkin bir sunum yapması bekleniyor.

Bakanlar yarın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelecek. Toplantının en önemli maddesi siyaset gündeminden düşmeyen başörtüsüne anayasal güvence meselesi. Masaya yatırılacak diğer konular ekonomi ve enerji, kış dönemi verilecek destekler ve dış politika...

CHP, ilk olarak gündeme getirdiği başörtüsü meselesi hakkında “yeni anayasa, yeni parlamentonun işi olmalı” gerekçesiyle AK Parti'ye “bir anayasa değişikliği çalışması içinde olmayacağı” sinyalini vererek kapıları kapattı.

İktidar partisine somut yanıt vermeyen İYİ Parti ve HDP ise son sözü “yetkili kurullar”a bıraktı. HDP, AK Parti’ye, “her türlü ayrımcılığa karşı” anayasa değişikliği önerdi.

BOZDAĞ MUHALEFET İLE YAPTIĞI İSTİŞAREYİ ANLATACAK

Başörtüsü ve aile düzenlemesi için taslak metin tamamlandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın muhalefet partileri ile yaptığı görüşmelere ilişkin bir sunum yapması bekleniyor.

Enflasyonla mücadele, esnaf ve dar gelirlilere dair atılacak yeni adımlar, Meclis gündemindeki torba yasalar kabinede ele alınacak. Ayrıca doğalgaz yardımı gibi kış döneminde verilebilecek olası destekler üzerinde de konuşulacak.

Ayrıca emeklilikte yaşa takılanlar, taşeron ve geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro çalışması da devam ediyor. EYT ve kadro çalışmasında yıl sonuna kadar önemli adımların atılması beklenirken, kabinede son durumun gündeme gelmesi bekleniyor.

Toplantıda Rusya-Ukrayna gerilimi, Türkiye öncülüğünde tahıl koridorunda krizin aşılması ele alınacak. Ardı ardına Türkiye'ye yapılan üst düzey ziyaretler, normalleşme süreci, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği, Yunanistan ile gerginlik ve ABD'den F-16 talebi gibi sıcak başlıklarda masada olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN