GSS borcu olanlar sağlıktan yararlanabilir mi 2022? Sevindiren haber

GSS borcu olanlar sağlıktan yararlanabilir mi 2022? Sevindiren haber

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olanlar 2022 yılı sonuna kadar sağlık hizmeti alabilecek. 10 milyon-10,5 milyon kişinin GSS borcunun olduğu tahmin ediliyor. Alınan yeni kararla, GSS borcu olan vatandaşlar yıl sonuna kadar devlet hastanelerinden ücretsiz faydalanabilecek. İşte, GSS borcu son durum...

2022 yılında GSS borcu olanlar sağlık hizmeti alabilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karara göre, döner sermaye ödemeleri ve uygulamaya ilişkin diğer usul ve esasları belirlemeye Sağlık Bakanlığı yetkili olacak.

GSS BORCU OLANLAR SAĞLIK HİZMETİ ALABİLİR Mİ?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemine prim borcu olanlar, yıl sonuna kadar Sağlık Hizmeti alabilmesi için Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

4736 Sayılı Kanun'un 1. Maddesinin Birinci Fıkrası Hükmünden Muaf Tutulacakların Tespitiyle İlgili Bakanlar Kurulu Kararı'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, GSS sistemi kapsamında olup prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamayacak vatandaşlara ve bakmakla yükümlü yakınlarına, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitelerinin sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde (üniversite hastanelerinde) 31 Aralık 2022'ye kadar sağlık hizmeti verilecek.

GSS BORCU OLANLAR İLAÇ ALABİLİR Mİ?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olanlar, 2022 yılı sonuna kadar sadece kamu hastanelerinin sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek. Eczanelerden ücretsiz ilaç alamayacak. GSS borcu olanlar, ilaç ücretlerini kendi ceplerinden ödemek zorunda.

GSS BORCUNU KAPATANLAR TÜM SAĞLIK HİZMETLERİNDEN YARARLANABİLİR

* Yapılandırma kanunuyla gelir testine (yoksulluk ve muhtaçlığını tespit ettirme) başvuranlardan, aile içi kişi başı geliri asgari ücretin üçte birinin altında olduğu belirlenenlerin GSS prim borçlarının silinecek ve sonrasında primleri devlet tarafından karşılanacak.

* GSS prim borcu olan sigortalılarsa borç asıllarını 31 Aralık 2022 tarihine kadar öder ve prim borçları bulunmazsa yararlanacaklar.

* Prim ödeme gücü bulunanların (geliri brüt asgari ücretin üçte birinin üzerinde) ödemeleri gereken prim tutarı olan brüt asgari ücretin yüzde 3'ü kadarı (2022 yılı için 161,55 TL) prim yatırmaları halinde sağlık hizmetleri almaya devam edebilecekler.

GSS BORCU YAPILANDIRMA BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN