Gülistan Doku dosyasında yeni gelişme: Zeinal Abakarov ve 5 şüpheli tutuklandı

Gülistan Doku dosyasında yeni gelişme: Zeinal Abakarov ve 5 şüpheli tutuklandı

Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden aralarında genç kızın eski erkek arkadaşı Zeinal Abakarov’un da olduğu 5'i ‘suç delillerini gizleme ve yok etme’den, 1’i de Gülistan’ın ablası Aygül Doku’ya karşı ‘yağma’ suçundan tutuklandı.

5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku soruşturması, "delil karartma" ve "suç ortaklığı" şüpheleriyle yeni bir safhaya evrildi. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, kamuoyunun yakından tanıdığı isimler hakkında ardı ardına tutuklama kararları çıktı.

ABAKAROV VE ESKİ POLİS ÜVEY BABA CEZAEVİNDE

Adliyeye sevk edilen zanlılardan, dosyanın baş şüphelisi konumundaki Zeinal Abakarov ile eski emniyet mensubu üvey babası Engin Yücer, savcılık sorgularının ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkeme, mevcut delil durumu ve kuvvetli suç şüphesini göz önünde bulundurarak her iki ismin de tutuklanmasına hükmetti. Şüphelilerden Uğurcan A. ise yurt dışı çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

OPERASYONUN GENİŞLEYEN HALKASI: VALİLİK VE HASTANE EKSENİ

Soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan 6 isme ek olarak, devlet kademelerindeki görevliler hakkında da ağır iddialar yargıya taşındı:

Eski Vali Mercek Altında: İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınan ve Elazığ’da gözaltına alınan dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel, ifade işlemleri için Erzurum’a nakledildi. Vali Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel ile eski koruma polisi Şükrü E.’nin savcılıktaki sorguları ise devam ediyor.

Sağlık ve Bilişim İhmalleri: SIM kart verilerini sildiği iddia edilen eski polis Gökhan Ertok ve eski Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir’in de aralarında bulunduğu geniş bir şüpheli listesi, dosyanın "organize bir müdahale" içerip içermediği sorusuna odaklanıyor.

8 TUTUKLU, ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ

Soruşturmanın geldiği noktada; Zeinal Abakarov, Engin Yücer, Cemile Yücer, Gökhan Ertok, Erdoğan Elaldı, Celal Altaş, Nurşen Arıkan ve Ferhat Hanedan Güven tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. Munzur Üniversitesi’nin güvenlik kameralarından sorumlu personelin adli kontrol süreci devam ederken, gözaltındaki diğer üst düzey yetkililerin vereceği ifadeler davanın seyrini tayin edecek.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN