Hakan Fidan'ın yoğun diplomasi trafiği

Hakan Fidan'ın yoğun diplomasi trafiği

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani’yle telefonda görüştü. Görüşmede İsrail- Filistin savaşı ele alındı. Fidan daha öncesinde de aynı gündem başlığıyla Ürdün Dışişleri Bakanı, İspanya Dışişleri Bakanı ve Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani’yle telefonda görüştü. Edinilen bilgiye göre Fidan, Tajani'yle Filistin ve İsrail gündemine ilişkin konuştu.

TRT Haber'in haberine göre, gerilim hattının dördüncü gününde Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ile de bugün telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Fidan, James Cleverly ile İsrail-Filistin'de yaşanan gelişmeleri ele aldı.

YOĞUN TELEFON TRAFİĞİ

Bakan Fidan, 7 Ekim'de Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüşmüştü.

Fidan, 9 Ekim'de ise Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahyan ve tekrar ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile telefon trafiğini sürdürmüştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN