Halit Kıvanç kimdir, neden öldü? Halit Kıvanç hasta mıydı, hastalığı neydi? Spor dünyasını yasa boğan ölüm haberi

Halit Kıvanç kimdir, neden öldü? Halit Kıvanç hasta mıydı, hastalığı neydi? Spor dünyasını yasa boğan ölüm haberi

Gazeteci ve maç spikeri Halit Kıvanç'ın vefat ettiği haberi paylaşıldı. Bir süredir hastalıklarıyla mücadele içinde olan efsane ismim ölüm haberini oğlu Ümit Kıvanç duyurdu.

Gelen son dakika haberinde gazeteci ve maç spikeri Halit Kıvanç'ın hayatını kaybettiği bildirildi. Uzun yıllardır Türkiye'deki maçları anlatan Kıvanç'ın vefat haberi basın camiasını yasa boparken bu haber tüm spor camiasını derinden etkiledi.

HALİT KIVANÇ NEDEN ÖLDÜ, HASTAMIYDI?

Halit Kıvanç kimdir

97 yaşında hayata gözlerini kapatan Halit Kıvanç'ın vefat haberi oğlu Ümit Kıvanç tarafından duyuruldu. Ümit Kıvanç, babasının vefat haberini paylaşırken; “Halit Kıvanç'ı kaybettik. Sevdiklerimize başsağlığı dileriz. Cenazemiz 27 Ekim Perşembe günü öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı Camii'nden ayrılacak ve aynı mezarlığa defnedilecektir." ifadelerini kullandı.

HALİT KIVANÇ KİMDİR?

Halit Kıvanç kimdir

Halit Kıvanç, 18 Şubat 1925'te İstanbul'da doğdu. Orta öğrenimini Pertevniyal Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimine devam etti. Milliyet, Tercüman, Hürriyet, Güneş gibi birçok gazete ve dergide yazar ve yönetmen olarak çalıştı. 1953 yılında Alp Zirek ve Halit Talayer ile birlikte Türkiye'nin ilk spor gazetesi olan Türkiye Spor'u çıkardı. Neredeyse bir yıl boyunca İngiliz yayın kuruluşu BBC için çalıştı.

TÜRK TELEVİZYONCULUĞUNDA İLKLERİN ADI

Türkiye'de radyo ve televizyonun gelişimine önemli katkılarda bulunan Kıvanç, Türkçe yayıncılıkta birçok "ilk"in adı olmuştur. Olimpiyat Oyunlarında ve önemli uluslararası etkinliklerde sunuculuk yaptı. 

Halit Kıvanç kimdir

FIFA Dünya Kupası'nı televizyonda gösteren ilk Türk sunucuydu. Radyo ve televizyonda 10 FIFA Dünya Kupası finalini yayınladı. Uzun yıllardır TRT'de kültür, sanat ve müzik eğlenceleri sunan Halit Kıvanç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın da ana sunucusu oldu. Bayramda TRT Çocuk Şenliği'ni sunan Halit Kıvanç, büyük bir hayran kitlesi edindi.

Halit Kıvanç kimdir

Harbiye Açık Hava Tiyatrosu ve İstanbul Spor ve Sergi Merkezi'nde birçok konser ve özel etkinlik düzenledi. Dönemin ek kanallarıyla efsane sunucu Halit Kıvanç, NTV Yayınları tarafından yayınlanan "Tele Safir" kitabında Türk televizyonu hakkında yazdı.

Kıvanç, Pazar günü NTV televizyonunda "Halit Kıvanç ile Usta", Pazar sabahı mikrofonda Halit Kıvanç ve NTV Spor'da Futbol Bir Aşk programlarının sunuculuğunu yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN