Liderlerden Halit Kıvanç için taziye mesajı

Liderlerden Halit Kıvanç için taziye mesajı

Usta gazeteci Halit Kıvanç'ın vefatının ardından liderler taziye mesajı yayımladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderleri Kıvanç'ın vefatı dolayısıyla taziye dileklerini paylaştı.

Sunucu, gazeteci ve yazar Halit Kıvanç, 97 yaşında yaşamını yitirdi. Kıvanç'ın vefatı spor ve siyaset camiası başta olmak üzere birçok kesimi üzdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan taziye mesajı yayımlayarak, usta gazeteci Kıvanç için başsağlığı dileklerini paylaştı.

ERDOĞAN: TEESSÜRLE ÖĞRENDİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı mesajda, "Medyamızın duayenlerinden Sayın Halit Kıvanç’ın vefatını teessürle öğrendim. Sayın Kıvanç’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, medya camiamıza başsağlığı diliyorum" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden Halit Kıvanç için taziye mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Duayen gazeteci ve sunucu Halit Kıvanç'ın vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Halit Kıvanç'a Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

AKŞENER: TÜRK BASINI BÜYÜK BİR DEĞERİNİ YİTİRDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise "Hatıralarımızda derin izler bırakan, ülkemizin yetiştirdiği duayenlerden Halit Kıvanç'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Türk basını büyük bir değerini yitirdi... Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun..." ifadelerine yer verdi.

DAVUTOĞLU: RADYO VE TELEVİZYON DÜNYASININ EFSANE İSMİ

Halit Kıvanç'ın vefatının ardından Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. Davutoğlu mesajında "Kendine has sunum tarzıyla hafızalarımıza kazınan, radyo ve televizyon dünyasının efsane ismi Halit Kıvanç'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim. Ruhu şad, mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

BABACAN: ÖNEMLİ BİR İSİMDİ

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifaderi kullandı:

Futbolun, dünya kupalarının kulaklarımızdaki sesi Halit Kıvanç'ı kaybettiğimizi öğrendim, çok üzgünüm. Yaptığı programlar ve sunduğu müsabakalarla radyodan televizyona yayıncılığın önemli bir ismiydi. Başımız sağ olsun.

Kıvanç, 27 Ekim Perşembe günü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.

HALİT KIVANÇ KİMDİR?

1925 doğumlu Halit Kıvanç, orta öğretimini Pertevniyal Lisesi'nde, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 3 ay kadar Siirt-Kozluk (şimdi Batman'a bağlandı) ilçesinde hakimlik yaptı. Milliyet, Tercüman, Hürriyet, Güneş başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazar ve yönetici olarak üst düzey görevler aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN