Televizyon dünyasının acı kaybı: Halit Kıvanç vefat etti

Televizyon dünyasının acı kaybı: Halit Kıvanç vefat etti

Gazeteci, maç yorumcusu ve sunucu Halit Kıvanç 97 yaşında hayatını kaybetti. Kıvanç, 27 Ekim Perşembe günü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Sunucu, gazeteci ve yazar Halit Kıvanç, 97 yaşında yaşamını yitirdi. Haberi duyuran oğlu Ümit Kıvanç, "Halit Kıvanç’ı kaybettik. Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağolsun. Cenaze 27’si perşembe, öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki camiden kalkacak, aynı mezarlığa defnedilecek." ifadelerini kullandı.

HALİT KIVANÇ KİMDİR?

1925 doğumlu Halit Kıvanç, orta öğretimini Pertevniyal Lisesi'nde, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 3 ay kadar Siirt-Kozluk (şimdi Batman'a bağlandı) ilçesinde hakimlik yaptı. Milliyet, Tercüman, Hürriyet, Güneş başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazar ve yönetici olarak üst düzey görevler aldı.

OKTAY: MEKANI CENNET OLSUN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, hayatını kaybeden usta gazeteci ve sunucu Halit Kıvanç için taziye mesajı yayımladı. Oktay, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Ülkemizde radyo ve televizyonculuğun efsane isimlerinden Halit Kıvanç'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve kültür sanat camiamıza başsağlığı diliyorum Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden Halit Kıvanç için taziye mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Duayen gazeteci ve sunucu Halit Kıvanç'ın vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Halit Kıvanç'a Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

Halit Kıvanç'ın vefatının ardından Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. Davutoğlu mesajında "Kendine has sunum tarzıyla hafızalarımıza kazınan, radyo ve televizyon dünyasının efsane ismi Halit Kıvanç'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim. Ruhu şad, mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

3 BÜYÜKLERDEN TAZİYE PAYLAŞIMI

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri, Halit Kıvanç için başsağlığı mesajı yayımladı. Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Duayen gazeteci ve spor spikeri Halit Kıvanç'ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Rekabetin zarafetini bizlere en derinden hissettiren Halit Kıvanç'a, Allah'tan rahmet; kederli ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe'nin internet sitesinde yer alan paylaşımda, "Kulübümüzün 570 sicil numaralı Yüksek Divan Kurulu üyesi, usta gazeteci ve spor spikeri Halit Kıvanç'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Camiamızın kıymetli isimlerinden Halit Kıvanç'a Allah'tan rahmet, ailesi, kederli yakınları ve camiamıza başsağlığı dileriz." denildi.

Beşiktaş'ın sosyal medya hesaplarında yer alan taziye mesajında ise "Radyo ve televizyonların efsane spor spikeri ve duayen gazeteci Halit Kıvanç'ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN