Kadıköy’de zirve savaşı

Kadıköy’de zirve savaşı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu 5’inci hafta maçında bugün Fransa’nın Rennes ekibini konuk edecek. Grubunun ilk basamağında yer alan Sarı-Lacivertliler, hemen arkasındaki Fransa temsilcisini mağlup etmesi halinde liderliğini garantileyecek.

UEFA Avrupa Ligi’nde B grubunda mücadele eden Fenerbahçe 5. hafta karşılaşmasında Fransız ekibi Rennes’i Ülker Stadyumu’nda ağırlayacak. Saat 19.45’te başlayacak müsabakanın hakemliğini Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Novak Simovic yapacak. Simovic’in yardımcılıklarını Nikola Djorovic ve Milos Simovic yapacak.

Teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, grupta oynadığı 4 maç sonucunda 10 puanla grupta lider konumunda bulunuyor. Maç öncesinde açıklamalarda bulunan Portekiz’li teknik adam Rennes’in Fransa Ligi’nde lider Paris Saint Germain’den sonra en çok gol atan takım olduğunu belirtti. Kalitelerini sahaya yansıtmak zorunda olduklarını söyleyen Jesus “ Yarın (bugün) gruptaki en güçlü rakibimizle karşılaşacağız. Geçen seneyi 4.sırada tamamladılar. Bu sezonda o konumdalar. Bu tarz turnuvalarda tecrübeleri var, en iyi zamanımızda olup kalitemizi sahaya koymalıyız” dedi. Karşılaşmanın final olmadığını belirten tecrübeli teknik adam “ Bu maç sadece kimin birinci olacağını kimin ikinci olacağını gösterecek. Asıl hedefimiz gruptan çıkmaktı ve biz bunu başardık. Final olarak bakmıyoruz ama grubu 1.sırada tamamlamak istiyoruz. Daha az güçlü takımlarla eşleşme şansımız oluyor” açıklamalarında bulundu.

Maç öncesinde açıklamalarda bulunan İrfan Can Kahveci, grup liderliğinin çok önemli olduğunu ve bu doğrultuda çok önemli bir maça çıkacaklarını belirtti. Ellerindeki avantajı kullanmak istediklerini söyleyen Kahveci, Jesus hakkında “ Hocamız gösterdiğimiz oyunla büyük hocalığını kanıtladı. Zaten buraya gelmeden bunu başarmıştı. Ben hocanın insanlığını konuşmak istiyorum. Jorge Jesus inanılmaz iyi bir insan. Beni futbol kariyerimde en çok etkileyen insanlardan biri oldu” ifadelerinde bulundu. Önceki sezonlarda az gol attığını ve bu sezon daha fazlasını başarmak istediğini anlatan Kahveci “Hocamız önceden orta saha oynadığımı biliyor. Pozisyon olarak hem içerde hem kenarda oynuyor gibi oynuyorum. Bu da performansımı artırıyor. Hocamız benden faydalanmayı iyi biliyor. Hocamızın bir sözü var; ‘İyi hücum maç kazandırır ama iyi savunma şampiyon yapar.’ İnşallah bunu devam ettiririz.” değerlendirmesinde bulundu.

251’İNCİ AVRUPA SINAVI

UEFA Avrupa Ligi’nde Rennes ile karşılaşacak olan Fenerbahçe bu maçla Avrupa kupalarında oynayacağı 251.maça çıkacak. Sarı-Lacivertli ekip, Avrupa kupalarında oynadığı 250 müsabakada 93 galibiyet, 54 beraberlik ve 103 mağlubiyet yaşadı. Bu maçlarda rakip filelere 320 kez havalandıran Sarı Kanarya, kalesinde 362 gol gördü. Fenerbahçe, eski adıyla UEFA Kupası yeni adıyla ise UEFA Avrupa Ligi’nde 133.maçına çıkacak. Bu kulvarda oynadığı müsabakalarda 58 galibiyet, 32 beraberlik ve 42 mağlubiyet yaşayan Fenerbahçe, rakip kalelere 185 gol gönderdi ve 166 gol yedi.-AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN