Hastalığa yakalananların yüzde 40'ı ölüyor! DSÖ uyardı, Avrupa büyük panikte, o tarihten sonra Türkiye'ye geliyor

Hastalığa yakalananların yüzde 40'ı ölüyor! DSÖ uyardı, Avrupa büyük panikte, o tarihten sonra Türkiye'ye geliyor

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa'da yaz aylarıyla beraber kene ısırması sonucu yaşanan Kırım-Kongo kanamalı ateşi hastalığının yüzde 40 ölümle sonuçlandığını bildirdi. Türkiye'de de iki hafta sonra kene sayısında artış bekleniyor. İşte detaylar...

Avrupa ülkeler, kene dalgasına hazırlanıyor. Kene ısırması sonucu yaşanan Kırım-Kongo kanamalı ateşi hastalığına yakalananların yüzde 40'ı hayatını kaybediyor.

Kırım-Kongo kanamalı ateşi, geçtiğimiz günlerde Fransa'da tespit edildikten sonra Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 'öncelikli' olarak listelendi. Asya bölgesinde daha sık görülmesiyle bilinen hastalık, Avrupa'da da görülmeye başlandı.

2022/09/06/kene-nasil-gorunuyor.jpg

KIRIM-KONGO KANAMALI ATEŞİ HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELER?

DSÖ'ye göre, uzun bir semptom listesi arasında; ateş, kas ağrısı, baş dönmesi, boyun ağrısı, sırt ağrısı, baş ağrısı, gözlerde ağrı ve fotofobi (ışığa duyarlılık), mide bulantısı, kusma, ishal, karın ağrısı ve boğaz ağrısı yer alıyor. 2-4 gün sonra sizi uykulu, depresyona sokabilir ve hatta karaciğerinizi büyütebilir.

TV100'den Barış Yahya Çinçin'in haberine göre, ölümcül hastalığa sahip olduğunuzun diğer belirtileri arasında; hızlı kalp atış hızı, genişlemiş lenf düğümleri ve ciltte kanamaya neden olan bir kızarıklık yer alıyor. DSÖ, hastalığı 2 hafta boyunca taşıyorsanız ölme olasılığınızın daha yüksek olduğunu belirtiyor.

2023/06/14/kene-isirirsa-oldurur-mu.jpg

TEMMUZDAN İTİBAREN TÜRKİYE'DE DE KENELER ARTACAK

Hava sıcaklıklarının tavan yapması beklenen Türkiye'de de 1 Temmuz 2023 gününden itibaren kenelerin üremesinde artış bekleniyor. Uzmanlar, vatandaşların kenelere karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN