Hastanelerde boş yer kalmadı: Test yapılmadığı için Covid mi grip mi, ayırt edilemiyor

Hastanelerde boş yer kalmadı: Test yapılmadığı için Covid mi grip mi, ayırt edilemiyor

Son iki haftada üst solunum yolları hastalıklarında ciddi bir artış yaşanıyor. Ancak COVID testi kamu sağlık kurumlarında yapılmadığı için hekimler, COVID ve İnfluenza’yı birbirinden ayıramıyor.

Hastanelerin acil servisleri ve aile sağlığı merkezleri (ASM), kas-iskelet ağrısı, halsizlik, burun tıkanıklığı, geçmeyen öksürük ve aralıkla tekrarlayan boğaz ağrısı şikâyetiyle başvuran hastalarla doldu. Ancak COVID testi kamu sağlık kurumlarında yapılmadığı için hekimler, Covid ve İnfluenza’yı birbirinden ayıramıyor.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, çok sayıda Covid vakasının olduğuna dikkat çeken Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu (TTB-AHEK) Başkanı Emrah Kırımlı, “Covid testini ancak özel sağlık kuruluşlarında parayla yaptırabiliyorsunuz. Test yapılmadığı için hasta, Covid mi, yoksa grip mi belli olmuyor” dedi.

‘AMELİYAT YAPILAMIYOR’

COVID’in kendi haline bırakıldığını vurgulayan Kırımlı, “Hastanedeki arkadaşlarımız, yoğun bakımlarda yer olmadığını söylüyor. Yoğun bakımlar dolu olduğu için bazı ameliyatların yapılamadığı bilgisi geliyor. Hastaneler, poliklinlikler, ASM’ler patlama noktasında. Ölüm sayıları da artmış durumda” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN