Hatay'da konteyner eczanelere hırsız girdi

Hatay'da konteyner eczanelere hırsız girdi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin en çok zarar verdiği illerden Hatay'da 3 konteyner eczaneye hırsız girdi. İlaç, para ve değerli cihazları çalan hırsızlar eczanelere zarar verdi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremler, 11 ilde can kayıpları ve yaralanmalara neden oldu. Nisan ayında can kaybı sayısı 50 bin 783 olarak açıklanırken, afet bölgesi ilan edilen 11 ilin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Yıkımın en çok yaşandığı Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da toplu konutlar inşa edilmeye devam ederken, diğer taraftan çadır ve konteyner kentlerde kalanlar hayata tutunmaya çalışıyor.

Özellikle sağlık sisteminin sorunsuz işlemesi için hastaneler ve eczanelere öncelik verildi. Depremin en çok hasar verdiği Hatay başta olmak üzere depremden zarar gören illerde eczaneler konteynerlerde hizmet vermeye devam ediyor.

'HEM MADDİ ZARAR, HEM DE CAN KORKUSU'

110 konteyner eczane bulunan Hatay'da, son günlerde 3 konteyner eczanede hırsızlık yaşandı. Hırsızlar, ilaç ve değerli gördükleri cihazlarla paraları çalıp eczanelere zarar verdi.

Güvenlik konusunda yetkililerden yardım beklediklerini söyleyen Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, "Hırsızlar eczanelere girerek, pos cihazı, bilgisayar, kasadaki paraya kadar birçok şeyi çalıyor. Eczacılarımız hem maddi zarara uğruyor, hem de can korkusu yaşıyorlar" dedi.

Hırsızlık olaylarıyla ilgili polisin incelemesi sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN