Hatay'ın dağ eteğindeki mahallesi depremi kayıpsız atlattı

Hatay'ın dağ eteğindeki mahallesi depremi kayıpsız atlattı

Depremin en şiddetli yıkıma neden olduğu Hatay'ın Antakya ilçesindeki bir mahallede yaralanma da can kaybı da olmadı. Dağ eteklerine kurulu mahalleden deprem sonrası göç eden vatandaşlar yeniden evlerine dönüyor.

Maraş merkezli depremlerin ardından 10 il enkaz altında kaldı ve resmi verilere göre can kaybı 48 bine dayandı. Depremin en fazla vurduğu illerden olan Hatay'da ise neredeyse taş üstünde taş kalmadı. Artçıların devam ettiği kentte depremden sağ kurtulan vatandaşlar çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.

1-013

Öte yandan Hatay'ın Antakya ilçesindeki Bağrıyanık Mahallesi'nde can kaybı da yaralanma da yaşanmadı. Habib-i Neccar Dağı eteğine kurulan mahallede 8 bin kişi yaşıyor ve evlerde genellikle müstakil. 1200 evin bulunduğu mahalleden deprem sonrası farklı illerdeki yakınlarının yanına giden vatandaşlar da evlerine dönmeye başladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN