Hava durumu tahminlerinde kafa karıştıran gelişmeler: Meteoroloji uzmanı Eldebiran Ayan tek tek uyardı!

Hava durumu tahminlerinde kafa karıştıran gelişmeler: Meteoroloji uzmanı Eldebiran Ayan tek tek uyardı!

Meteoroloji uzmanı Eldebiran Ayan, Türkiye’de hafta sonu hava durumuna dair uyardı. Güney illerinde sıcaklıklar 40-42 dereceyi bulacak, Pazar günü Marmara ve Karadeniz’de gök gürültülü sağanaklar etkili olacak. Ayan, ani yağışlara karşı sel riskine dikkat çekti ve klimaların 21-23 dereceye ayarlanmasını önerdi.

Meteoroloji uzmanı Eldebiran Ayan, Türkiye'deki hava durumuna dair kritik uyarılarda bulundu. Yazın son demleri yaşanırken, bir yanda bunaltıcı sıcaklar, diğer yanda ise ani ve şiddetli yağışlar etkili olacak.

SICAKLAR REKOR KIRACAK, SEL RİSKİ ARTACAK!

Ayan'ın tahminlerine göre, hafta sonu hava durumu değişkenlik gösterecek. Doğu Karadeniz bugün yağmurlu, ancak diğer bölgelerde bol güneşli bir hava hâkim olacak. Özellikle Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Batman gibi güney illerinde termometreler 40-42 dereceyi görecek. Bu bölgelerde yaşayanların dikkatli olması gerekiyor.

sel-riski

Hafta sonuna doğru ise rüzgâr kuvvetlenecek. Cumartesi günü sadece Kırklareli'nde hafif yağmur beklenirken, Pazar günü Marmara'nın kuzeyi ve Karadeniz'de gök gürültülü sağanaklar etkili olacak. Ayan, bu ani yağışların sel ve taşkın riskini beraberinde getirebileceğini belirtti.

UZMANLARDAN KRİTİK TAVSİYELER!

Sıcaktan Korunun: Özellikle güney ve batı bölgelerde yaşayanlar, öğle saatlerinde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalı.

Klima Kullanımına Dikkat: Ayan, evleri aşırı soğutmak yerine 21-23 derece aralığında tutmanın ideal olduğunu vurguladı. Bu hem sağlığınız için daha iyi hem de enerji tasarrufu sağlıyor.

Ani Yağışlara Hazırlıklı Olun: Türkiye genelinde yaşanan rekor sıcaklıklar nedeniyle deniz suyu sıcaklıkları da normalin çok üzerinde. Bu durum ani ve şiddetli sağanaklara zemin hazırlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN