Hawai'deki yangında kül olmayan tek yapı: 'Mucize ev'in sırrı ne?

Hawai'deki yangında kül olmayan tek yapı: 'Mucize ev'in sırrı ne?

Tarihinin en büyük orman yangını felaketlerinden birini yaşayan Hawaii'de 3 bine yakın yapı hasar gördü ancak tek bir yapı zarar görmedi. Çevresindeki tüm evler küle dönerken sapasağlam kalan ‘mucize ev’ sosyal medyanın gündemine oturdu. Evin sahibi Millikin çifti, zararlı böceklere karşı aldıkları yöntemi anlattı.

Hawaii'deki orman yangını felaketinde şu ana kadar 114 kişi öldü, 2 bin 700'den fazla yapı hasar gördü ya da tamamen kül oldu.

Maui Adası'nda, griye dönen kasabalardan Lahaina'da ise bir ev dikkat çekti. Zira söz konusu ev, kıyı şeridinde sağlam kalan tek yapı oldu.

Evin sahibi Millikin çifti, LA Times'a yaptıkları açıklamada, esasında yüzde yüz ahşap olan evde son zamanlarda bazı değişiklikler yaptıklarını belirttiler.

BÖCEKLERE KARŞI BİR DİZİ DEĞİŞİKLİK YAPMIŞLAR

Çift, çatıya metal bir malzeme ekledi ve zararlı böceklere karşı evi çevreleyen yeşillikleri kesti. Ayrıca evin etrafına taşlar yerleştirildi. Başlangıçta yangına dayanıklılık düşünülerek yapılmayan bu değişiklikler, yapının korunmasını sağladı.

Bölge sakinleri, Millikin çiftinin evini "mucize ev" olarak adlandırdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN