Hayvanseverlerden 'katliam' protestosu: Sokak hayvanları sahipsiz değildir

Hayvanseverlerden 'katliam' protestosu: Sokak hayvanları sahipsiz değildir

Hayvan yaşam hakkı savunucuları ‘Sokak hayvanları sahipsiz değil’ sloganıyla, 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaptı. İstanbul'da Kadıköy’de toplanan hayvanseverler, yaşanan hayvan katliamlarını ve sokak köpeklerinin toplatılmasını protesto ederek mevcut yasanın uygulanmasını istedi. Hayvanseverler, sokakta yaşayan hayvanların da hakları olduğunu hatırlatarak, barınaklarda yaşanan sorunlara tepki gösterdi.

"81 İl Sokak Hayvanları İçin Tek Ses Tek Yürek" basın açıklaması Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirildi. İstanbul'daki hayvanseverler ise Kadıköy'de bir araya geldi. Süreyya Operası önünde toplanan hayvanseverler, yanlarında bakımını üstlendikleri evcil hayvanlarını da getirdi.

BARINAKTAKİ SORUNLARA TEPKİ GÖSTERDİLER

"Sokak hayvanları sahipsiz değildir" sloganıyla polisin güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen basın açıklamasında, İstanbul'daki sivil toplum kuruluşlarından temsilciler görüşlerini paylaştı. Barınaklarda yaşanan sorunlara dikkati çeken hayvanseverler, sokakta yaşayan hayvanların da hakları olduğunu hatırlattı.

Hayvanseverler, bu hayvanların kısırlaştırma ve aşılamaları yapıldıktan sonra tekrar alındıkları yerlere bırakılmalarını istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN