Her halükarda kar 1 metreyi aşacak! Harita üzerinden gösterdi tüm zamanların rekoru geliyor

Her halükarda kar 1 metreyi aşacak! Harita üzerinden gösterdi tüm zamanların rekoru geliyor

Türkiye için uyarılar gelmeye devam ediyor. Uzman isimler tarafından yapılan uyarılara göre bu yeni rekorlar kırılacak. Harita üzerinden yapılan paylaşım ile birlikte detaylı bir şekilde gösterildi. Sert geçeceği söylenen kış mevsiminde kar kalınlığı 1 metreyi aşacak. İşte tüm detaylar...

Son yıllarda hafif geçen kış aylarını unutturacak bir kış geliyor. Yaz mevsiminde yükselen sıcaklıkların sonucunda kutuplarda biriken serinlik tüm dünyayı etkisi altına alacak. İklim değişikliği nedeniyle kar yağışları son zamanlarda az olurken bu sene 1 metreyi aşacağı belirtiliyor.

YENİ REKORLAR GELİYOR

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkisiyle yaz mevsimi oldukça sıcak ve kurak geçti. Tüm zamanların rekorunu kıran bir yaz mevsiminden geçerken, bu kez kış mevsimi gündeme geldi. Kış aylarının nasıl geçeceğine dair meraklı bekleyiş içerisinde olan vatandaşlara hem güzel hem de kötü haberler gelmeye devam ediyor.

Kuraklığın eşiğinde olan Türkiye'de kar yağışlarının yoğun olacağı, yaz aylarında etkili olan El Nino'nun kış aylarında da kendisini göstereceği belirtiliyor. Kara kış olarak nitelendirilen bu kış mevsiminde rekor soğukluklar bekleniyor.

f6iayapwcaa-ks4.pngf6iayapwcaa-ks4.png

KIŞLIKLARINIZI HAZIRLAYIN!

Son yıllarda kar yağışlarının ve yağmur yağışlarının azalmasıyla birlikte kuraklık tehlikesi büyümeye devam ediyor. Susuzluk sorunu kendisini gösterirken meteoroloji uzmanlarından müjdeli haber geldi. Kış mevsiminin çok sert geçeceği ve kar kalınlığının 1 metreyi aşacağı belirtiliyor.

Yüksek soğukluklar nedeniyle ise vatandaş kış hazırlığını şimdiden yapmaya başladı. Türkiye'deki ekonomik sıkıntılar nedeniyle kış mevsimini atlatmanın yollarını arayan vatandaşlar kara kara düşünüyor. Sosyal medyada İngilizce yaptığı paylaşımda, "Avrasya için tam soğuk ve kar gösteren Cfs'nin her senaryosu. Rekor kırmak dileğiyle..." ifadelerini kullanan Kerek Ökten, milyonlara duyurdu.

KIŞ MEVSİMİ EKONOMİDEN VURACAK

Paylaşımın altına bir yorum yapan vatandaş ise, "Hocam bende çok istiyorum inan ama doğalgaz faturaları ne olacak? Halkın çoğu ödeyemeyecek bu sene" yorumunda bulundu. Kış mevsiminde kar yağışı bekleyen vatandaş hem mutlu hem de mutsuz görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN