İBB Başkanı İmamoğlu: Değişim sürecine hazırlanın

İBB Başkanı İmamoğlu: Değişim sürecine hazırlanın

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı ve farklı ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi. İmamoğlu, konuşmasında "Türkiye’de ayak sesleri duyulan değişim sürecine şimdiden hazırlanın" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve farklı ülkelerin büyükelçilerinden oluşan heyetle bir araya geldi. İmamoğlu, Türkiye-AB ilişkilerini ele alarak açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşan İmamoğlu, "AB Delegasyonu’nun ve AB ülkelerinin, Türkiye’de ayak sesleri duyulan değişim sürecine şimdiden hazırlanmasını ve iş birliğimizin çapının büyütülmesini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin AB serüveninin de demokratikleşme ile doğrudan bağlantısı olduğunu kaydeden İmamoğlu, “Bilindiği gibi AB ile müzakere dönemi, Türkiye tarihinde demokratik kurumların ve demokratik değerlerin en hızlı yükseldiği dönem olmuştur. Süreç dondurulmuş olsa da AB üyeliğine ilişkin Türkiye'deki toplumsal destek hala yüksektir. Türkiye'nin Avrupa rotası, toplumun çoğunluğu için hala anlamlı bir seçimdir” dedi.

4250125.jpg

AB'NİN TÜRKİYE'YE OLAN TUTUMU HAYAL KIRIKLIĞI

Türkiye toplumunun son derece güçlü bir demokrasi iradesi olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Türkiye’deki demokratlar olarak, Avrupalı dostlarımızdan ne bekleriz” sorusunun altını şöyle doldurdu:

“Genel hatlarıyla AB ülkelerinin tavrını, Ankara ile ilişkiler konusunda fazlasıyla pragmatist bulduğumu, konu demokratik değerler olduğunda Avrupalı dostlarımızdan yeterli hassasiyeti göremediğimizi itiraf etmeliyim. Ne yazıktır ki, AB tarafının demokratik güçlerle somut iş birlikleri tesis edilmesi noktasında yeterli inisiyatifi almadığını gözlemliyorum. Türkiye’nin Avrupa yolculuğuna bu kadar büyük destek varken, Türk halkındaki demokrasi özlemi bu kadar açık ve netken, Türkiye – AB ilişkileri güvenlik ve mülteciler meselesi bağlamında bir al-ver ilişkisiyle sınırlı olamaz. Karşılıklı ilişki, ağırlıkla değerler sistemine oturmalıdır. Demokratik değerler çerçevesinden Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye ilişkin tutumu, Türkiye’deki birçok demokrat için hayal kırıklığıdır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN