İBB Meclisi, Swiss Otel arazisinin satışına onay verdi

İBB Meclisi, Swiss Otel arazisinin satışına onay verdi

İBB Meclisi'nde 63 dönümlük Swiss Otel arazisinin satışı AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti'nin oylarıyla onaylandı. Oylamada, 2 CHP'li, 2 İYİ Partili üye partilerinin grup kararına rağmen ret oyu verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin mayıs ayı toplantılarının ikinci oturumu Saraçhane'deki başkanlık binasında, yapıldı.

Meclis'in gündem maddeleri arasında Swiss Otel'in, mülkiyeti İBB'ye ait olan Beşiktaş'taki arazisinin satışı da vardı.

2009'da Kadir Topbaş döneminde 63 bin 584 metrekarelik arazinin satışı için alınan karar, dönemin CHP'li meclis üyelerinin açtığı dava sonucunda mahkeme tarafından iptal edilmişti.

Ekrem İmamoğlu yönetimi de arazinin satışı için teklif hazırladı. İBB Emlak Müdürlüğü'nün hazırladığı teklif, komisyonlar tarafından uygun bulundu.

4 PARTİNİN OYLARIYLA KABUL EDİLDİ

ANKA'nın haberine göre turizm ve konut imarına sahip Boğaz manzaralı arazinin satış kararı, AKP, MHP, CHP, İYİ Parti gruplarının oyları ile kabul edildi. Ancak oylama sırasında 4 meclis üyesi ‘hayır’ oyu kullandı. İYİ Partili meclis üyeleri Bora Kılıç ve Yakup Fındık ile CHP'li meclis üyeleri Özgür Öz ve Mehmet Ali Tüy, partilerinin grup kararlarına aykırı olarak ‘hayır’ oyu kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN