İBB'den ata sporuna modern tesis: Saadettin Tantan yerleşkesini Mansur Yavaş açtı

İBB'den ata sporuna modern tesis: Saadettin Tantan yerleşkesini Mansur Yavaş açtı

Temeli Şubat 2025'te İBB Başkanı İmamoğlu tarafından atılan Fatih'teki 'İstanbul Güreş İhtisas Kulübü Sadettin Tantan Yerleşkesi' törenle hizmete açıldı. Otel standartlarındaki modern tesisin açılışına Mansur Yavaş da katılırken; İBB Başkanvekili Nuri Aslan'ın, Silivri'de bulunan İmamoğlu'na destek için kullandığı "Sırtını yere getiremedikleri için mindere çıkmasını engelliyorlar, milletimizin minderi sandıktır" şeklindeki siyasi çıkışı törene damgasını vurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ata sporu güreşin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Fatih'te inşa ettiği dev yerleşkeyi Türk sporunun hizmetine sundu. Ekonomik ömrünü tamamlamış eski bir binanın yerine yapılan ve otele eşdeğer konaklama imkanları sunan tesise, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın ismi verildi. Açılış törenine; İBB Başkanvekili Nuri Aslan'ın yanı sıra, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda sporsever katıldı.

388c6005-8c6b-4caf-aac5-864dd101b454.jpg

GÜREŞ METAFORUYLA SİYASİ MESAJLAR

Törenin açılış konuşmasını yapan İBB Başkanvekili Nuri Aslan, spora ve sporcuya verdikleri desteği anlatırken sözü mevcut siyasi atmosfere ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun durumuna getirdi.

Türk kültürünün "mertlik kültürü" olduğunu ve Türk halkının mindere çıkmaktan korkmadığını vurgulayan Aslan, çarpıcı ifadeler kullandı: "Ekrem Başkanımızın sırtını yere getiremedikleri için bugün Silivri’de olduğunu biliyoruz. Dört kere minderde galip geldiği için beşinci defa mindere çıkmasının engellenmeye çalışıldığını biliyoruz. Ama milletimizin minderi de sandıktır. O büyük minderde aziz milletimizin mertliği ödüllendireceğinden hiç şüphem yok."

0308c714-3a20-4913-99ed-53a9ef085790.jpg

Atatürk'ün güreşe olan sevgisinden de örnekler veren Aslan, "Güçlü bir gençlik, iyi sporcular yetiştireceğiz ki yedi düvel bizim sırtımızı yere getiremesin" dedi.

MANSUR YAVAŞ VE SADETTİN TANTAN'DAN DESTEK

Törende kısa bir konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Başta Ekrem Başkanımız olmak üzere, inşallah ülkemizi dünyanın her yerinde güzel temsil edecek, İstiklal Marşımızı gururla söyletecek nice sporcular çıkmasını diliyorum" dedi.

Tesise ismi verilen eski İçişleri Bakanı ve İstanbul Güreş İhtisas Kulübü Koruma Vakfı Onursal Başkanı Sadettin Tantan ise İmamoğlu'nun duruşuna dikkat çekti. Tantan, "Bizim için her türlü riski göze alarak bizi bir araya getiren bu zihniyet, aslında bizim adımıza tutsak vaziyette. Bizim için her türlü riski alan Ekrem Başkanımızın bizden beklentisi toplumsal talep. Türk güreşi olarak bizler bu toplumsal desteği vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

"HEDEF 2027 AVRUPA OYUNLARI VE OLİMPİYATLAR"

İBB'nin 2019 yılından bu yana 29 spor salonu açtığını ve 35 okula spor salonu kazandırdığını belirten Nuri Aslan, İstanbul'un spor vizyonunu şu sözlerle özetledi: "Ekrem Başkanımızın büyük çabalarıyla İstanbul, 2027 yılında Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapacak. Bir sonraki hedefimiz ise Olimpiyatları kentimize kazandırmak."

fc90b7df-3e97-4140-828b-4c52736cc759.jpg

5 YILDIZLI OTEL STANDARTLARINDA GÜREŞ YERLEŞKESİ

Meclis kararıyla 10 yıllığına İstanbul Güreş İhtisas Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’na devredilen tesis, altyapıdan elit seviyeye kadar sporculara kapsamlı bir çalışma ortamı sunuyor.

Tesisin öne çıkan teknik donanımları şunlar:

24 özel oda ve 70 kişilik otel standartlarında konaklama kapasitesi.

2 güreş minderli dev spor salonu ve son teknoloji fitness merkezi.

Masaj odası, sağlık odası, sauna ve özel dinlenme alanları.

Yemekhane, kafeterya, toplantı/seminer odası ve sergi salonu.

Tesis, sadece antrenmanlara değil, ulusal ve uluslararası büyük kamp organizasyonlarına da ev sahipliği yapacak kapasitede tasarlandı.

46d80f74-0ef4-4b73-a1d2-936c34ed55a8.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN