İBB’den korkutan uyarı! İstanbullular gram gram kullanın: Artık bulamayacaksınız

İBB’den korkutan uyarı! İstanbullular gram gram kullanın: Artık bulamayacaksınız

İstanbul rekora koşuyor. Çöl sıcaklarının görüldüğü Mega kentte günlük su tüketim miktarı da 3 milyon 550 bin 435 metreküpe ulaştı. İBB tarafından yapılan açıklama doğrultusunda barajlardaki vahim durum işaret edildi. İSKİ en yüksek su tüketim rekorunun kırıldığını belirtirken vatandaşların dikkatli kullanması gerektiği vurgulandı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

İstanbul'da çöl sıcakları görülürken günlük su tüketim miktarı da şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaştı. 3 milyon 550 bin 435 metreküp su kullanımı yapıldığı aktarılırken barajlardaki doluluk oranının da kritik seviyede olduğu vurgulandı. İSKİ tüm vatandaşlar için uyarılarını peş peşe sıraladı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

İSTANBUL REKORA KOŞUYOR


Tüm Türkiye'de görülen sıcak havalar vatandaşları da su tüketimine teşvik ediyor. Kavurucu sıcaklarla birlikte günlük su tüketim miktarı artarken kurak geçen kış ve ilkbahar mevsimi nedeniyle barajlardaki doluluk oranının da büyük ölçüde düştüğü aktarıldı.

istanbul-baraj.jpg
İstanbul'da günlük su tüketim miktarının rekor seviyeye ulaştığı belirtilirken İSKİ, tüm abonelere mesaj göndererek su kullanımı konusunda dikkatli olunması gerektiğini aktardı. İSKİ tarafından gönderilen mesajda yer alan ifadeler şu şekildedir:


“Sayın abonemiz, İstanbul genelinde günlük su tüketimi miktarı 3.550.435 m3’e ulaştı. Böylece tüm zamanların en yüksek su tüketim rekoru kırıldı. Oldukça kurak bir dönemden geçiyoruz. Lütfen suyumuzu dikkatli kullanalım, günlük tüketimimizi minimum seviyeye indirelim. Desteğiniz için teşekkür ederiz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN