Çamaşır makinesini hurdaya çeviren yöntem! Herkesten saklanmış: Deterjanı sakın öyle kullanmayın

Çamaşır makinesini hurdaya çeviren yöntem! Herkesten saklanmış: Deterjanı sakın öyle kullanmayın

Çamaşır makinesinin uzun ömürlü olması için kullanım sırasında bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Yanlış deterjan kullanımı veya kıyafetler, makinenin hasar almasına neden olabiliyor. İşte, çamaşır makinesi kullanırken dikkat edilmesi gerekenler...

Çamaşır makinesinin bozulması her ev için büyük bir kabus. Zira, çamaşırları elde yıkamak oldukça yorucu ve zahmetli. Uzmanlar, farkında olmadan sıklıkla yapılan bazı hataların çamaşır makinesini ve kıyafetleri deforme ettiğini uyarısında bulunuyor.

ÇAMAŞIR MAKİNESİ KULLANIRKEN NELERE DİKAT EDİLMELİ?

ÇOK FAZLA DETERJAN KULLANMAK

Kıyafetlerinizi çamaşır makinesinden çıkardığınızda çok sert ve pürüzlü olduğunu düşünüyorsanız bunun nedeni büyük ihtimaller çok fazla deterjan kullanmak.

Uzman şöyle açıkladı: "Hissettiğiniz pürüz, giysilerinizde kiri ve sert su malzemelerini hapseden ince bir kalıntı tabakasıdır, bu da giysilerin solmuş ve pis görünmesine neden olur. Ayrıca, çamaşır makinenizde zamanla birikmeye ve kötü kokulara yol açan aşırı köpük oluşumuna neden olabilir."

Bunu önlemek için, çamaşır makinesini çalıştırmadan önce deterjanın talimatlarını okuyun ve ne kadar gerektiğini bir kez daha kontrol edin.

ÖN YIKAMA RİTÜELLERİNİ YAPMAYI UNUTMAK

Uzman isim, birçok kişinin çamaşır makinesini çalıştırmadan önce yapılması gereken ve uzun vadede zamandan tasarruf etmenize yardımcı olabilecek önemli ön yıkama ritüellerini atlama eğiliminde olduğunu belirtiyor.

Parlak renkli bir tişört gibi yeni bir giysiyi yıkamadan önce, rengin çamaşır makinenizdeki diğer parçalara yayılmasını önlemek için her zaman hızlı bir 'akıtma testi' yapın. Bunu yapmak için giysiye biraz su serpin ve bir kağıt havluyla ıslatın. Havluya renk bulaşırsa giysiyi ayrı yıkayın. Akıtma durana kadar her yıkadığınızda bunu yapın.

FERMUARLARI AÇIK BIRAKMAK

Fermuarları açık bırakmak yaygın bir hata fakat birçok kişi bunu yapmanın çamaşır makinesi kapağının çizilebileceğini fark etmez, bu nedenle bu giysiler makineye eklenmeden önce fermuarların sıkıca kapatılmış olması önemli.

Aynı şeyin makinenin tamburuna zarar verebilecek korunmasız sütyenler için de söylenebileceğini söyleyen uzman isim, "Bu yüzden onları yıkamaya koymadan önce eski bir yastık kılıfına koymanızı tavsiye ediyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN