Sibirya kışı geliyor! El Nino negatif Qbo ile birleşti... Hayatımızı kabusa çevirecekler

Sibirya kışı geliyor! El Nino negatif Qbo ile birleşti... Hayatımızı kabusa çevirecekler

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'in son tweeti, kış mevsiminde karşılaşabileceğimiz zorlu bir duruma işaret etti. Ökten, Judah Cohen'in tezine atıfta bulunarak, Negatif QBO ve El Nino'nun bir araya gelmesinin stratosferik ısınmayı tetiklediğini ifade etti. Bu durumda bu yıl her iki faktörün de mevcut olduğunu belirten Ökten, hep birlikte Sibirya kışını yaşayabileceğimizi ifade etti.

Sibirya kışı, özellikle aşırı soğuk hava koşullarının hakim olduğu ve hayatı olumsuz etkileyebilecek bir fenomen olarak bilinir. Stratosferdeki ısınma olayıyla birlikte bu kışın daha sert geçmesi bekleniyor. El Nino'nun negatif QBO ile birleşmesi, bu olasılığı artırıyor ve meteorologlar arasında endişeleri gündeme getiriyor.

BU YIL KIŞ SERT GEÇECEK

opera-anlik-goruntu-2023-07-15-143620-twitter-com.png

Judah Cohen'in tezine göre, Negatif QBO ve El Nino'nun birlikte olduğu kış mevsimlerinde stratosferik ısınma olayı daha sık görülüyor. Stratosferdeki bu ısınma, kutup jet akıntılarını etkileyerek soğuk havanın daha güneye doğru yayılmasına neden olabiliyor. Bu durum da Sibirya Kışı denilen aşırı soğuk hava dalgalarının oluşumunu tetikleyebiliyor.

Kerem Ökten'in paylaştığı Twitter yazısında ise bu yıl, El Nino ve Negatif QBO'nun eşleşmesiyle ilgili olarak endişelerini dile getirdi. İkisinin bir araya gelmesiyle birlikte, kış mevsiminin daha zorlu geçebileceği ve Sibirya kışı deneyimine hazır olmamız gerektiği konusunda dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN