İBB’den öğrencilere dev destek! Her yıl katlanarak artıyor: Öğrencinin cebi artık hiç boş kalmayacak

İBB’den öğrencilere dev destek! Her yıl katlanarak artıyor: Öğrencinin cebi artık hiç boş kalmayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’da eğitim gören öğrencilere eğitimsel destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda “Sen Oku Diye” kampanyası başlatan belediye, öğrencilerin eğitim hayatındaki maddi yüklerini bir nebze de olsa hafifletiyor…

İBB, ilköğretim ile lise seviyesinde eğitim gören öğrencilere verdiği destekle dikkat çekiyor. Her sene verilen destek bu yıl da devam ediyor. Sen Oku Diye projesi kapsamında verilen destek ile öğrencilere daha parlak bir gelecek sunmak amaçlanıyor.

Bu yıl 13 Eylül ile 3 Kasım tarihleri arasında alınan başvurular kapsamında toplam 85.058 öğrenci başvuruda bulundu. Başvuru sonucunu bekleyen öğrenciler m.istanbulsenin.istanbul/sod adresinde başvuru durumunu takip edebilecek. Başvurusu kabul edilen öğrencilerin ödemesi Yapı Kredi Bankası’ndan yapılacak.

ibb-sen-oku-diye-projesi-1.jpg

HER ÖĞRENCİYE 750 TL EĞİTİM DESTEĞİ

Söz konusu yardımdan ilkokuldan liseye kadar tüm öğrenciler faydalanabiliyor. Yardımlarda engelli öğrenciler, şehit çocukları ve ebeveynini kaybedenlere öncelik veriliyor. Bu yıl ise 83.162 öğrenciye toplam 62 milyon 371.500 TL destek verilecek. Öğrenciler kişi başı 750 TL alacak.

İBB tarafından yapılan eğitim yardımları öğrencilerin eğitim hayatına da önemli etkiler sağlıyor. Özellikle maddi imkanı az olan ailelere ilaç gibi gelen yardımlar öğrencilerin de eğitim hayatlarını kolaylıkla sürdürmesini sağlıyor. Aynı zamanda eğitimde fırsat eşitliği için de önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN