İBB'ye 'terör' soruşturması: İmamoğlu yarın açıklama yapacak

İBB'ye 'terör' soruşturması: İmamoğlu yarın açıklama yapacak

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye yönelik açtığı terör soruşturmasına ilişkin İmamoğlu'nun yarın açıklama yapacağını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye yönelik başlattığı 'terör' soruşturmasına ilişkin yarın açıklama yapacak.

İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, açıklamanın saat 10.00'da yapılacağı bilgisini verdi.

İMAMOĞLU BİR KEZ DAHA KAMERALARIN KARŞISINA GEÇİYOR

Söz konusu soruşturmaya ilişkin geçtiğimiz hafta açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yarın da kameraların karşısına geçerek konuşacak.

İmamoğlu'nun açıklama yapacağını Murat Ongun sosyal medya hesabından duyurdu.

Ongun, '''Gerçeklerin, bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.' İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarın 10.00’da İBB’ye yönelik terör soruşturması hakkında önemli açıklamalar yapacak. Gün ışığına çıkacak resmi belgeler çok konuşulacak. Sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınlanacak'' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı kuruluşlar ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer örgütlerle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler olduğunu" öne sürerek, konunun soruşturulması için özel teftiş başlatıldığını açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporu, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edilmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, karara tepki gösterek, "Uydurma bir terör soruşturmasının savcılığa başvurma hali. Birkaç gün önce malum bakan çıkıp 'Şöyle olursa görevden almam, bu hallerde görevden alırım' diyor. Bu ne kibir, bu ne aymazlık" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN