İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yangınlarda oluşan zararı açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yangınlarda oluşan zararı açıkladı

Türkiye'de 28 Temmuz tarihinden bu yana devam eden orman yangınlarında oluşan maddi hasarın boyutunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir haftadır Türkiye'nin dört bir yanından yükselen alevlerden oluşan maddi zararın tespit edilebilen boyutunu açıkladı.

Soylu, "Bu saat itibarıyla 543 bina, 784 konut, 114 ahır, 64 iş yeri, 5 kamu binası, bunların ağır, orta ve az hasar tespitleri gerçekleştirildi." dedi.

16 BİNİ AŞKIN KİŞİ EVLERİNDEN TAHLİYE EDİLDİ

Soylu ayrıca Muğla'da 28 kırsal mahallede toplam 3 bin 219 haneden 16 bin 603 kişiyi tahliye edildiğini de açıkladı.

6 İLDE SÜREN 11 YANGIN HALA SÖNDÜRÜLEMEDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, son 6 günde 32 ilde 152 yangının kontrol altına alındığı, 6 ilde 11 yangının ise devam ettiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 28 Temmuz- 3 Ağustos arasındaki orman yangınları detay durumunu açıkladı. Buna göre; Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde 19 yangından 2'si, Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere ve Yılanlı ilçelerinde 13 yangından 5'i, Isparta'nın Sütçüler ilçesinde 2 yangından 1'i, Denizli'nin Tavas ilçesinde 3 yangından 1'i, Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde 6 yangından 1'i, Manisa'nın Akhisar ilçesinde 9 yangından 1'i devam ediyor. Ayrıca, son 6 günde 32 ilde 152 yangın kontrol altına alınırken, 6 ilde toplam 11 yangın devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN