İki bölgede yangına asker müdahalesi

İki bölgede yangına asker müdahalesi

Ülkede 8 gündür devam eden orman yangınlarının bilançosu ağırlaşıyor. Yangınlarla ilişkili olarak 8 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda hayvanın hayatını kaybettiği bölgelere müdahale ise devam ediyor. MSB de Isparta ve Denizli'de Valiliklerin talebi üzerine askerin yangınla mücadelede görev alacağını duyurdu.

Türkiye 8 gündür orman yangınlarıyla mücadele ediyor. İlk olarak Manavgat'ta başlayan yangın 39 ilde görüldü. Yangın nedeniyle Muğla'da 1, Antalya'da 7 kişi yaşamını yitirdi. Yerleşim yerlerine de sıçrayan alevler nedeniyle birçok köy tahliye edildi bazı evler de kullanılamaz hale geldi.

OGM'DEN SON DURUM AÇIKLAMASI

Orman Genel Müdürlüğü'nden (OGM) yapılan son açıklamada ise 39 ilde 174 adet orman yangını meydana geldiği, bu yangınlardan 160'ının ise kontrol altına alındığı belirtildi. 6 ilde ise 14 yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

2.jpg

MUĞLA'DA 36 ANTALYA'DA 11 HASTA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yangın bölgelerinden olan Muğla'da tedavisi süren 36, Antalya'da ise tedavisi devam eden 11 hasta olduğunu açıkladı.

Yangınları söndürme çalışmalarına ise Azerbaycan, İran, Rusya, Hırvatistan, İspanya ve Ukrayna'dan toplamda 18 hava aracı destek veriyor. THK'nın yangın söndürme uçaklarının neden kullanılmadığı ise hala kamuoyunun gündemindeki yerini koruyor.

3.jpg

MSB'EN ISPARTA VE DENİZLİ AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yaptığı açıklamada Denizli ve Isparta Valiliği'nin talebi üzerine askeri personelin ve askeri araçların bölgedeki yangına müdahale edeceğini duyurdu.

MSB Denizli için yaptığı açıklamada "Denizli Valiliğinin talebi üzerine bölgede çıkan yangına müdahale etmek üzere 11'inci Komando Tugay Komutanlığımızdan iş makinaları ve personel görevlendirilmiştir" derken Isparta için de "Isparta Valiliğinin talebi üzerine bölgedeki yangın söndürme faaliyetlerine destek için Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığımızdan itfaiye, arazöz, dozer, su tankeri ve arazi araçları ile personel görevlendirilmiştir" açıklamasında bulundu.

4.jpg

'İMARA AÇMAYACAĞIZ'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün yaptığı basın açıklamasında yangının son bilançosunu açıkladı. Kamuoyunda tartışmalara neden olan "Yanan bölgeler imara açılacak mı?" sorusuna da yanıt veren Kurum, "Herhangi bir doğal sit alanını, özel çevre koruma bölgesini veya orman alanını bugüne kadar imara açmadığımız gibi bu yangından sonra da ne Antalya'da ne Muğla'da ne Marmaris'te ne de Bodrum'da imara açmayacağız" dedi.

Antalya'da 48 mahallenin yangından etkilendiğini, tamamen boşaltılan mahalle sayısının ise 31 olduğunu belirten Bakan Kurum, kısmen zarar gören mahallelerin ise 17 tane olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN