İkinci el araç fiyatları tepetaklak! O rakamı geçmeyecek: Uymayanın cezası ağır

İkinci el araç fiyatları tepetaklak! O rakamı geçmeyecek: Uymayanın cezası ağır

İkinci el araç satışlarında Ticaret Bakanlığı’ndan flaş bir karar çıktı. Araç satacaklara uyarı niteliğinde yayınlanan karar satıcıları zorlayacağa benziyor. Uymayanlara para cezası verilecek. Resmî Gazete’de yayımlandı

Otomobil fiyatları el yakmaya devam ederken Ticaret Bakanlığı’ndan araç satışları için yeni karar çıktı. Sıfır araçların fiyatını geçen ikinci el otomobiller için başkanlık düğmeye bastı. Artık o rakamın üstüne çıkılmayacak. Uymayanlara ise yüklü miktarda para cezası yolda. Satıcılar ilanlarını güncellemeye başladı

İKİNCEL ARAÇ FİYATLARINA BAKANLIK AYARI! UYMAYANA PARA CEZASI

Enflasyonla beraber yükselen otomobil fiyatlarına Ticaret Bakanlığı’ndan görülmemiş bir karar çıktı. Sıfır araç bulamayan vatandaşlar ikinci el otomobillere yönelmişti. Bu durumu fırsat bilen satıcılar ikinci el araç fiyatlarını sıfır araç fiyatıyla satmaya başladı. El yakan ikinci el otomobil fiyatları için yeni karar yayımlandı.

img-3184.jpeg

1 OCAK 2024’E KADAR DEVAM EDECEK

Alınan kararla 1 Ocak 2024'e kadar ikinci el araçların ilan yoluyla sıfır araçlardan daha pahalıya satılmasına yasak getirdi.

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araçların fiyatının, sıfır liste fiyatından yüksek belirlenmesinin önüne geçmek amacıyla hazırladığı yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN