İktidar Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcılığı formülüne itiraz etmişti ama... Çift görev AK Parti'nin fikri çıktı

İktidar Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcılığı formülüne itiraz etmişti ama... Çift görev AK Parti'nin fikri çıktı

Altılı Masa toplantısında İYİ Parti lideri Akşener, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş'a yönelik cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları önerisinde bulunmuş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, bu formülü "Anayasanın açık ihlalidir. Hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur" sözleriyle eleştirmişti. Çift görev 2019'da AK Parti'nin fikri çıktı.

Altılı Masa toplantısında İYİ Parti lideri Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları önerisinde bulunmuş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, CHP'li iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olma formülünü eleştirmiş, "Anayasanın açık ihlalidir. Hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur" demişti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 28 Kasım 2018 tarihli ve "Binali Yıldırım ikna edildi mi?" başlıklı yazısında, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın, aynı zamanda Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını kaleme aldığı ortaya çıktı.

Selvi'nin, 2019 yerel seçim sürecinde Ekrem İmamoğlu'nun karşısında İstanbul'a aday olarak gösterilen Binali Yıldırım'ın aynı zamanda Cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceğini yazdığı yazısı tekrar gündeme geldi.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bu arada yazının başına dönecek olursak, Binali Yıldırım’ın adaylığı konusunda, pazartesi ve salı günü önemli gelişmelere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısından sonra Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ı ziyaret etti. Öğle yemeği yiyip 1 saat baş başa görüştüler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Binali Yıldırım’ın kaygılarını gidermeye çalıştığı söyleniyor. Binali Bey’in sadece protokol konusunda değil, il başkanlığı, belediye meclis üyelerinin belirlenmesi ve ilçe belediye başkan adayları konusunda talepleri vardı. Protokol sorununu çözmek için Binali Bey’in seçimlerden sonra aynı zamanda başkan yardımcısı olarak atanacağı, il başkanlığı konusunun ise soğumaya bırakılacağı söyleniyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN