Türk lezzeti tescillendi! O enfes yiyecek dünyanın en iyisi seçildi

Dünyanın prestijli gastronomi platformu Taste Atlas'ın açıkladığı 'Dünyanın En İyi 100 Sandviçi' listesinin birincisi Türkiye'den çıktı. İşte, dünyaca tescillenen o Türk yemeği...

Yerel ve geleneksel yemeklerin keşfedilmesini sağlayan Taste Atlas'ın seçtiği 'Dünyanın En İyi 100 Sandviçi' listesinde Türkiye'den 'tombik döner' 5 üzerinden 4.7 yıldız ile birinci sırada yer aldı. Peru'dan 'butifarra' ise ikinci seçildi.

Gıda Dedektifi'nin Instagram hesabından paylaştığı habere göre, tombik döner, Türk mutfağından, pide ekmeğinin kıyılmış etle doldurulduğu bir döner kebap versiyonu aslında.

dunyanin-en-iyi-100-sandvici-listesi.jpg

TOMBİK DÖNER DÜNYANIN EN İYİSİ SEÇİLDİ

Ekmeğin dışı çıtır çıtır iken iç kısmı yumuşacık bırakılıyor. Sandviç, müşterinin isteğine bağlı olarak, domates, soğan, marul gibi sebzelerle ve çeşitli soslarla tatlandırılarak servis ediliyor.

Tüm dünyadan binlerce yemeği içerikleriyle birlikte araştırarak listeleyen, zaman zaman da dünyanın en iyileri adıyla listeler yayınlayan 'Taste Atlas'ın www.tasteatlas.com/sandwiches internet sitesinde 11 Şubat 2023 günü 'Dünyanın En İyi 10 Sandviçi' yayınlandı.

tombik-doner-1.jpg

BİRÇOK FARKLI KÜLTÜRDEN SANDVİÇLERİ GERİDE BIRAKTI

Venezuela'dan İsveç'e, Peru'dan Vietnam'a farklı coğrafyalardan farklı sanvdiçlerin yer aldığı menüde 3 farklı sanvdiçle Arjantin dikkat çekti.

Fakat tüm bu farklı kültürleri geride bırakarak dünyanın en iyi sandviçi unvanına Türkiye'den bir lezzet sahip oldu. Taste Atlas'a göre dünyanın en iyi sandviçi 'tombik döner' seçildi.

tombik-doner-2.jpg

TÜRK LEZZETİ DÜNYACA TESCİLLENDİ

Taste Atlas'ın 'dışı çıtır, içi yumuşak' diye tanımladığı tombik ekmeğin arasına yeşillik, soğan, domates ve döner kebapla oluşan bu eşsiz lezzet, böylelikle Türk lezzeti olarak tescillenmiş oldu.

Döner denince tüm dünyada akıllara markalaşmış Alman döner firmaları, Türkiye'deki dönerle alakası olmayan kalite ve tada sahip ürünler geliyor. Fakat tombik döner şu an itibarıyla hiçbir ülke tarafından sahiplenmemiş durumda.

tombik-doner-3.jpg

DÜNYANIN EN İYİ 100 SANDVİÇİ LİSTESİ

İlgili Haberler