Kılıçdaroğlu'nun aday olarak açıklanmasının ardından Akşener'den ilk paylaşım: Tarih yazacağız

Kılıçdaroğlu'nun aday olarak açıklanmasının ardından Akşener'den ilk paylaşım: Tarih yazacağız

İYİ Parti Lideri Akşener, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirlenmesinin ardından paylaşım yaptı. Akşener, paylaşımında "Milletimizin iradesiyle tarih yazacağız…" ifadelerini kullandı.

Altılı Masa'ya yeniden geri dönen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Saadet Partisi Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirlenmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Akşener, "Milletimizin iradesiyle tarih yazacağız…" dedi.

Millet İttifakı ile ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu fotoğraflarını, paylaşan Akşener'in Twitter paylaşımı şöyle:

NE OLMUŞTU?

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmış, CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a adaylık konusunda çağrı yapmıştı. Kısa süreli yaşanan krizin ardından Akşener'in, Altılı Masa ile yaptığı istişareler sonrasından İmamoğlu ile Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı konusunda uzlaşı sağlanmıştı.

Altılı Masa'nın ortak mutabakat metnine bir daha eklenmiş, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması durumunda İmamoğlu ve Yavaş'ın yardımcıları olarak atanacağı belirtilmişti.

12. maddede, "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır" ifadeleri yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN