İlber Ortaylı'dan dikkat çeken çıkış: Türkçesi bozuk olanları şikayet edin

İlber Ortaylı'dan dikkat çeken çıkış: Türkçesi bozuk olanları şikayet edin

Tarihçi İlber Ortaylı, Bağcılar Kitap Fuarı'nda çocuklara ve gençlere tavsiyelerde bulundu. "Türkçe'yi düzgün kullanmayan kanalları RTÜK'e şikayet edin" diyen Ortaylı, "Çocukların, o spikerlerden, sunuculardan doğru Türkçe’nin telaffuzunu öğrenmesi mümkün değil." dedi.

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen ve 9 gün boyunca sürecek olan Bağcılar Kitap Fuarı'na Prof. Dr. İlber Ortaylı da katıldı. Açılıştan sonra konuşma yapan Ortaylı’ya doğum günü sürprizi düzenlendi.

Çocuklara ve gençlere tavsiyelerde bulunan Ortaylı, Türkçe'yi düzgün kullanmayan kanal ve dizilerin Radyo Televizyon Üst Kurulu'na şikâyet edin ricasında bulunarak, “İstanbul’da okul işi hallediliyor. İnsanların ne okuyacağı halledilmeyen iş. Televizyonu açıyorsunuz, Türkçe bozuk. Yani çocukların; o spikerlerden, sunuculardan doğru Türkçe’nin telaffuzunu öğrenmesi mümkün değil. Onun için o programları takip edin ve Türkçesi bozuk insanları muhtelif yerlere şikâyet edin. Bütün bu bozuk Türkçeleri tespit ettirip mahalleli olarak şikâyet edeceksiniz. Önce kanala, sonra RTÜK’e." dedi.

Ortaylı, "Mühim olan üniversiteye gitmek değildir; lisan bilmektir, spor yapmaktır, bir zanaat sahibi olmaktır” ifadelerini kullandı.

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Konuşmanın sonunda doğum günü dolayısıyla Prof. Dr. İlber Ortaylı için Bağcılar Belediyesi tarafından sürpriz bir kutlama yapıldı. Kutlamada Ortaylı, getirilen pastanın üstündeki mumları üfleyerek söndürdü. Daha sonra kendisine Belediye Başkanı Özdemir tarafından ‘Sırat-ı Müstakim’ isimli bir kitap hediye edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN