İlk badem çağlasının hasadı yapıldı! Kilosu 1.000 TL'den satılıyor: Gramla alınıyor

İlk badem çağlasının hasadı yapıldı! Kilosu 1.000 TL'den satılıyor: Gramla alınıyor

Mersin'de ilk badem çağlasının hasadı yapıldı! Çağlanın kilo fiyatı 1.000 TL'den satılıyor! Vatandaşlar kiloyla değil gramla alıyor...

Mersin'in Silifke ilçesinde, baharın erken gelmesiyle birlikte ilk çağla hasadı gerçekleştirildi. Bu organik ve lezzetli meyve, tezgahlarda yerini almaya başladı ve kilosu 1.000 TL'den alıcı buluyor.

Çağla, özellikle sahil kesimlerinde ticari amaçlarla yetiştiriliyor ve tamamen organik bir şekilde üretiliyor. Silifke'deki üreticiler için önemli bir geçim kaynağı olan çağla, önceki yıllara göre bu yıl 20 gün önce satışa sunuldu ve üreticilerin yüzünü güldürüyor.

VATANDAŞLAR GRAMLA ALIYOR

cagla-1.jpg

Işıklı Mahalle Muhtarı Zafer Can, vatandaşların çağlayı kilo yerine tadımlık olarak gramla satın aldıklarını belirtti. Bu doğal ve organik ürün, ilaç veya gübre kullanılmadan yetiştiriliyor ve köyün geçim kaynağı haline gelmiş durumda. Işıklı Çevre Yardımlaşma ve Turizm Derneği tarafından başlatılan bir projeye göre, yayla kesimlerinde binlerce dönüm araziye badem ağaçları dikilmeyi planlıyorlar.

100 GRAMI 100 LİRADAN SATILIYOR

cagla-2.jpg

Çağlanın kilosu 1.000 liradan satılırken, alamayanlar için 100 gramlık paketler de 100 liradan satışa sunuluyor. Bu yüksek fiyatın, çağlanın yeni çıkmış olmasından kaynaklandığını belirten Can, önümüzdeki günlerde hasadın artmasıyla birlikte fiyatların düşmesini beklediklerini ifade etti.

Sezonun ilk meyvesi olması nedeniyle çağlanın büyük bir rağbet gördüğünü söyleyen Zafer Can, 9 Mart'ta çağla festivaliyle tam hasada geçeceklerini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN