İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine müjde! Başvuru yapanlara anında 5.105 TL verilecek: O tarihte başlıyor

İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine müjde! Başvuru yapanlara anında 5.105 TL verilecek: O tarihte başlıyor

Milyonlarca karne alan öğrenciye devletten müjdeli haber geldi. Takdir ve teşekkür alanların dört gözle beklediği hediyenin rakamı açıklandı. 5.104 TL ödeme öğrencilere yapılırken Başarı Teşvik Programı başvuru yapacaklar araştırmalara başladı. İşte Başarı Teşvik Programı için merak edilen tüm detaylar haberimizde.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini yakından ilgilendiren haber geldi. Başvuru yapacak tüm öğrencilere 5.104 TL ödeme yapılırken başvuru şartları araştırılmaya başlandı. Başarı Teşvik Programı'nda son durum sorgulanırken her sene iki defa verilen ödemeler için başvurular başladı. 2. dönemde yapılacak teşvik ödemeleri için başvuru şartları ve tüm detaylar...

BAŞARI TEŞVİK BAŞVURULARI

Her sene iki defa gerçekleşecek başvurular için ödemeler ise yaz tatilinde hesaplarda yer alacak. Net ödeme tarihi hakkında net bir bilgi söz konusu değildir. Başvuruların sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri tarafından gerçekleşir.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI KAPSAMINDA YER ALAN ÖDEMELER

-Sınıfta ilk 3 ve okulda ilk 5 sıralamasında yer alanlara net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar her sene 2 defa destek verilir.

-Liselere Geçiş Sınavı'nda yüzde 5'lik kısımda yer alan öğrencilere net asgari ücretin 2 katına kadar tek defalık ödeme yapılır.

-Meslek lisesi mezunu olup işe girme durumuyla beraber 3 ayda bir 4 defaya mahsus olarak net asgari ücretin desteği verilir.

-YKS'de ilk 500 binde bulunan öğrencilere tek seferlik net asgari ücretin 3 katına denk destek ödemesi

-Üniversitede not ortalaması 85 ve üzeri olanlara net asgari ücretin değeri kadar destek

-İlk 500 binde yer alan ve yerleşen öğrencilere yol, barınma desteği

İhtiyaç sahiplerine YKS, KPSS, YDS ve diğer sınavlar için sınav ücretleri 2'şer kere karşılanır.

İŞE GİREN MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA DESTEK

Eski Aile Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamalarda yurt içinde devlet okullarında öğrenim alan dar gelirli ailelerin ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki çocukların sınıflarında ilk 3 ve okulda ilk 5'te yer almalarıyla beraber destek ödemeleri yapılır.

öğrecilere destek

LGS sınavına girecek olanlara merkezi sınavda yüzde 5'lik kısımda bulunan öğrencilerin başarı sıralamasına bakılarak net asgari ücretin 2 katı kadar destek verilir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN